Vilka gör LinCon?

Många hjältar från hela landet hjälps åt för att tillsammans göra LinCon. Många är medlemmar av spelföreningen Dragon’s Den.

Det behövs alltid mer folk som vill engagera sig och hjälpa till att skapa året spelhändelse.

Vill du vara med och göra förarbetet kring konventet och se till att allt fungerar på plats? Kontakta då Generalen på general@lincon.se.

Det behövs även en hel del funktionärer för att få konventet att fungerar. Är du intresserad av sådant som att jobba några pass i kiosken eller receptionen? Ta då en titt här.

LinCon arrangeras av den Linköpingsbaserade spelföreningen Dragon’s Den i samarbete med entusiaster från hela landet. Ingen får lön för att göra LinCon. Alla pengar från konventet går direkt till föreningens verksamhet. Det allra mesta går direkt till kostnader för att kunna göra konventet, till exempel hyra, logistik, tryck, el- & andra driftkostnader mm. Därför är det billigt att delta på konventet.

Konventet arrangeras ideellt, är 100% fritt från alkohol, narkotika och spel om pengar.

LinCon har arrangerats sedan 1984. Spelkonventet startades bland annat som tack till de som arrangerade GothCon så att de skulle ha någonstans att åka för att spela och inte bara arrangera. Första året kom runt 150 personer och man spelade främst rollspelet Advanced Dungeons & Dragons, men också en del brädspel. Numera har vi breddat oss till att inkludera i princip hela spelhobbyn. Som mest har LinCon haft 1600 besökare. Blir det ännu fler i år?