Brädspel

Level 7: Omega Protocol


In the 1950s the United States government made contact with a race of technologically advanced beings known as the Ghin. The Ghin leader, a brilliant scientist named Cronos, had come to earth seeking a cure for a deadly plague threatening to annihilate his race. Cronos believed the cure to the plague could be found within human DNA, which was remarkably similar to that of the Ghin.

Less than twenty-four hours ago, several test subjects managed to escape the Subterra Bravo facility. Their actions led to a complete breakdown in relations between the human corroborators and Cronos’ minions. Having planned for this eventuality, the US government has enacted Omega Protocol . . .

Level 7: Omega Protocol is a game of tactical combat between a fireteam of commandos sent by an unacknowledged department within the US government to pacify the situation at Subterra Bravo and the sinister swarms of inhuman creatures that have overtaken the facility. Up to five players can take on the role of commandos, while one player acts as the overseer who controls Subterra Bravo’s monstrous denizens.

Prova en taktisk och actionladdad sci-fi Dungeon Crawler! Inga förkunskaper krävs.

Arrangeras av Magnus Gustavsson

 • Tors 16:00 - Tors 22:00
  Sal: S26
 • Fre 10:00 - Fre 22:00
  Sal: S26
 • Lör 10:00 - Lör 22:00
  Sal: S26

Taggar: Brädspel, Figurspel


Tågspelsrummet


Dags återigen för Tågspelsrummet!

Här har du chansen att spela olika tågspel, från Ticket to Ride till lite tyngre ekonomiska 18xx, Cube Rails eller Age of Steam.

ONSDAG
Fritt spel med tågtema. Arrangörerna kommer att finnas på plats och hjälpa till med att dra igång partier.

TORSDAG-LÖRDAG
Under eventtiderna så kommer vi att hålla drop in tredje timme mellan 09:00 och 18:00 där du bara behöver dyka upp för att pröva 18xx. Regelgenomgång och sedan får du pröva att vara aktieägare och direktör i ett parti. Efter att bordet ha fått känna på ett par timmar så får bordet bestämma om de vill spela klart eller bryta.

Självfallet är det bara att dyka upp när det passar dig så försöker vi få till bord.

SÖNDAG
Även tågspelare behöver vila. Tågspelsrummet är stängt

FÖR ERFARNA
För de mer erfarna spelarna så försöker vi få till bord med de 18xx som de vill spela. 09:00 och 18:00 är tider vi siktar på för att dra igång de borden.

ÖVRIGT
Vi kommer att ha ett antal titlar, och pokerchips, men om du gärna vill spela någon speciell titel så ta gärna med den.

Vi hoppas på att vi också kommer att få några internationella besökare, så det kanske blir engelska som gäller vid några bord.

Arrangeras av Daniel Wahlström Delviken & Per Westling (Linköping)

 • Ons 18:00 - Tors 00:00
  Sal: S27
 • Tors 09:00 - Fre 00:00
  Sal: S27
 • Fre 09:00 - Lör 00:00
  Sal: S27
 • Lör 09:00 - Sön 00:00
  Sal: S27

  Taggar: Brädspel


  Mythos and More


  LinCon 40 år - större och värre MYTHOS AND MORE

  Circus Imperium
  Strax efter att LinCon grundades för 40 år sedan, när axelvaddarna var som bredast på de neonfärgade kavajerna, släpptes spelet Circus Imperium. I en avlägsen framtid kämpar gladiatorer på triumfvagnar dragna av halvgalna monster för att imponera på framtidens uttråkade befolkning. Den som lyckas både överleva och ta sig först i mål efter tre varv vinner.

  Spelet baserades löst på FASA:s rollspel Renegade Legion (om någon minns det) och bestod inte ens av kartong utan papper, papper, och mer papper - men även roliga regler. För att fira LinCon 40 år har pappen bytts ut mot cellplast, målade figurer och 3D printade vagnar samt att spelplanen vuxit rejält - men reglerna är desamma.

  Drop - in spel för upp till åtta spelare som inte är rädda för totalt kaos…

  Space Hulk Giga

  From the depths of space an ancient vessel drifts slowly towards the Imperium of Mankind - a space hulk. Within its confines, untold thousands of Genestealers slowly emerge from hibernation. The Space Marines must enter the cramped corridors and tomb-like chambers of the ancient ship to defeat this alien menace. (Det lät töntigt på svenska)

  När 80-talet led mot sitt slut lanserade Games Workshop ”Space Hulk”. Kom och spela den 4:e upplagan med pappspelplanen utbytt till en rejält stor 3D - skulpterad karta. Både kort- och långt scenario finns uppställt för 2 till 4 spelare.

  Unfathomable

  Skeppet Atlantica lämnade hamnen för ett par dagar sedan för att ta sig till Boston men de senaste nätterna har passagerarna plågats av hemska drömmar och märkliga skuggor har setts i kölvattnet…

  Ett nyare spel som utspelar sig i Lovecrafts Mythos - värld. På begäran från förra årets spelare följer det outgrundliga spelet med även i år. Egentillverkad spelplan försöker borga för ett konventigare spel.

  Drop - in för 3 till 6 spelare

  Vad gäller ytterligare spel så får vi se vad som får plats i bilen…

  Välkomna!

  Arrangeras av Niklas och Daniel

  • Ons 18:00 - Tors 00:00
   Sal: S14
  • Tors 09:00 - Tors 19:00
   Sal: S14
  • Fre 09:00 - Fre 19:00
   Sal: S14
  • Lör 09:00 - Sön 11:00
   Sal: S14

   Taggar: Brädspel


   Japanska brädspelsrummet & Studio Yax


   Önskar du att prova på något originellt? Visste du att Japan, (trots att brädspel inte lika spritt i befolkningen som här), har världens största brädspelsmarknad för spel i liten skala?

   I Japanska brädspelsrummet har du chansen att pröva på lite av de galna och snedvridna idéerna som japanska indie-skapare gör. Här finns allt från enkla kortspel till invecklade strategispel. Alla har regler på svenska eller engelska. Välkomna!

   Studio Yax ger sig också på att översätta några av dessa till svenska och ge ut i liten skala. Detektivspelet "Olyckor och Omtag" och soloäventyrsboken "Bortom Spegeln" finns till salu, och på Lincon premierar även det omtyckta kortspelet Kattspark!

   Arrangeras av Studio Yax

   • Tors 12:00 - Fre 00:00
    Sal: T2
   • Fre 08:00 - Lör 00:00
    Sal: T2
   • Lör 08:00 - Sön 00:00
    Sal: T2
   • Sön 08:00 - Sön 11:00
    Sal: T2

    Taggar: Brädspel, Spelbar


    Röda Goblinens Spelbutik


    Vi är din spelbutik för kortspel, brädspel, figurspel, rollspel samt ett varierat utbud av tillbehör såsom sleeves, leklådor, tärningar, m.m.

    Arrangeras av Röda Goblinens Spelbutik

    • Tors 09:00 - Tors 22:00
     Sal: R27
    • Fre 09:00 - Fre 22:00
     Sal: R27
    • Lör 09:00 - Lör 22:00
     Sal: R27
    • Sön 09:00 - Sön 11:00
     Sal: R27

     Taggar: Brädspel, Butik, Figurspel, Kortspel, Magic: The Gathering, Nybörjarvänligt, Övrigt, Rollspel, Spelbar, Turnering


     Axis & Allies


     Ta kontroll över en av stormakterna i andra (eller första) världskriget och testa din förmåga som strateg. Oavsett om du aldrig har testat tidigare och bara har en timme, eller om du spelat sen första versionen kom ut för snart 40 år sedan så har vi en variant för dig.

     Vi kommer liksom tidigare år har ett flertal olika varianter uppställda för drop-in spel. Spelet finns i många olika varianter från två till sju spelare med speltider från två timmar och uppåt. Vi lär ut grunderna till dig som aldrig testat spelet tidigare och hoppar gärna in om ni saknar en spelare på något bräde.
     Vi kommer minst att ha 1914, 1941, 1942 och Global varianterna.

     Arrangemanget börjar 10.00 på lördag morgon.

     Arrangeras av Bjarne Andreassen

     • Lör 08:00 - Sön 00:00
      Sal: R35

      Taggar: Brädspel


      Blokus-turnering


      En tävling i det fantastiska spelet Blokus! Spelregler och anmälningslista i spellokalen

      Kvalpass 1:
      Torsdag kl 14:00

      Kvalpass 2:
      Fredag kl 14:00

      Final:
      Lördag kl 14:00

      Arrangeras av Myrans spelsällskap

      • Tors 14:00 - Tors 16:00
       Sal: S10
      • Fre 14:00 - Fre 16:00
       Sal: S10
      • Lör 14:00 - Lör 16:00
       Sal: S10

       Taggar: Brädspel


       Blood on the Clocktower


       Blood on the Clocktower är en historia om ondska, svek och blod. En historia som utspelar sig i den sömniga staden Ravenswood Bluff, där en demon har släppts lös och dödar byborna en efter en. Men demonen kan inte gömma sig för evigt, för bland er finns det modiga och smarta hjältar som kan avslöja den och rädda byn. Eller kanske är det du demonen som lurar era vänner och fiender för att överleva och segra. Vem kan man lita på? Vem är vem? Vem kommer att dö? Det är upp till dig att ta reda på det i detta spel om mord och mysterium, lögner och logik, deduktion och bedrägeri.

       Blood on the clocktower är ett spel om mord och mysterium, lögner och logik, deduktion och bedrägeri för fem till tjugo modiga spelare och en listig berättare1. Det är ett socialt spel som spelas personligen, sittande i en cirkel, där varje spelare får antingen en ‘god’ eller ‘ond’ bricka med sin unika karaktär på den. De goda spelarna delar information för att lösa mysteriet medan de onda spelarna ljuger om vem de är och vad de vet1. Det goda laget vinner om de kan pussla ihop sin kunskap, lita på varandra och avrätta demonen. Det onda laget vinner om demonen kan så misstro, undvika upptäckt och utplåna byn.

       Arrangeras av Pär Jorwén

       • Tors 16:00 - Fre 00:00 (Drop-In spel)
        Sal: P22
       • Fre 16:00 - Lör 00:00 (Drop-In spel)
        Sal: P22
       • Lör 16:00 - Sön 00:00 (Drop-In spel)
        Sal: P22

       Taggar: Brädspel, Lajv, Övrigt


       Spelens Hus Competitive Smash


       Vi På spelens hus har olika typer av arrangemang där vi gör allt från brädspel, rollspel, figur spel till tv spel. Jag kommer hålla i TV spel där man kan spela smash till Switch men även lära sig om Competitive scenen och vart man kan hitta den.

       Arrangeras av Fredrick Tomasson

       • Tors 12:00 - Fre 00:00
        Sal: Kök T-korr
       • Fre 12:00 - Lör 00:00
        Sal: Kök T-korr
       • Lör 12:00 - Sön 00:00
        Sal: Kök T-korr

        Taggar: Brädspel, Spelbar


        Kickstarter Gaming Room


        Gaming room where we demo and let people play a variety of boardgames, most from Kickstarter or other crowdfunding projects, some new and some classic. Some games we've demoed before and will demo again are Nemesis Lockdock, Everrain, Otto, Village Attacks. Which new games we will demo depends on which ones get delivered in time for LinCon.

        Arrangeras av Leif Stensson

        • Tors 10:00 - Tors 22:00
         Sal: R36
        • Fre 10:00 - Fre 22:00
         Sal: R36
        • Lör 10:00 - Lör 22:00
         Sal: R36

         Taggar: Brädspel, Spelbar


         Emperor of the Gaels


         Vi upprepar succén från 2023 och arrangerar brädspelet Emperor of the Gaels.
         Emperor of the Gaels är ett strategispel som utspelar sig på det vikingatida Irland. Utforska, bygg, handla och slåss med vikingar. För 1-4 spelare. 1-2 spelare är nytt för i år.

         Vi erbjuder kortare introspel på ca 1 timme upp till fullt spel på ca 3 timmar.

         Besök också vår nyhetshörna!
         Vi visar smakprov på en kommande ny grafisk design av Emperor of the Gaels och en tidig prototyp av ett spel i steampunkmiljö.

         Arrangeras av Triturus Games

         • Tors 10:00 - Tors 19:00
          Sal: S7
         • Fre 10:00 - Fre 19:00
          Sal: S7
         • Lör 10:00 - Lör 19:00
          Sal: S7
         • Sön 09:00 - Sön 11:00
          Sal: S7

         Taggar: Brädspel


         Linköpings stadsbibliotek


         Linköpings stadsbibliotek arrangerar pop up-bibliotek och spelbar på Lincon!

         Kom och spela spel, låna rollspel eller få reda på vad Linköpings stadsbibliotek har som passar just dig.

         Under fredagen finns biblioteket på plats och har med oss böcker, spel och allt som behövs för att du ska kunna bli låntagare hos oss och fortsätta använda bibliotekets service framöver.

         Arrangeras av Linköpings stadsbibliotek

         • Fre 08:00 - Fre 20:00
          Sal: C4-torget

          Taggar: Brädspel, Övrigt, Rollspel, Spelbar


          Krigsspelsrummet - Blipp


          Känner du ett behov av stora kartor, tusentals blippar och strategiskt tänkande? Ser du hexagoner i dina drömmar? Vill du testa ett krigsspel eller bara träffa likasinnande? Kom in till krigsspelsrummet och upplev gemenskapen! Krigsspelsrummet hade sin premiär på LinCon 2005, vilket blev en fullkomlig succé! Sedan dess har vi synts på Stockholms Spelkonvent, Borås Spelkonvent och GothCon! I Krigsspelsrummet kommer det att bli olika arrangemang under hela konventet. Såväl långa spel som spel du kan spela på några timmar. Oavsett om du är en ärrad grognard eller en nyfiken nybörjare så ska det finnas något för dig.
          Är det något speciellt du vill spela? Gå in på: www.krigsspel.se/forum och påverka!

          Arrangeras av Mikael Rydfalk

          • Ons 18:00 - Tors 00:00
           Sal: T19
          • Tors 08:00 - Tors 20:00
           Sal: T19
          • Fre 08:00 - Lör 00:00
           Sal: T19
          • Lör 08:00 - Sön 00:00
           Sal: T19
          • Sön 08:00 - Sön 11:00
           Sal: T19

           Taggar: Brädspel


           Falkenjack Woodcraft


           Vi säljer handgjorda speltillbehör i framförallt trä.

           Arrangeras av Johan Falkenjack

           • Tors 08:00 - Tors 20:00
            Sal: R19
           • Fre 08:00 - Fre 20:00
            Sal: R19
           • Lör 08:00 - Lör 20:00
            Sal: R19

            Taggar: Brädspel, Butik, Kortspel, Övrigt, Rollspel


            Protospiel LinCon


            I år har vi döpt om Spelutvecklarrummet till Protospiel LinCon. Precis som tidigare kommer du att komma hit och prova massa spännande spel som håller på att utvecklas och ännu inte är utgivna. Det är här du kan vara med och påverka morgondagens nya spel.

            Nytt för i år är att på lördagen kommer alla som deltar och provar spelen få biljetter som gör att ni får delta i ett lotteri med fina priser.

            Välkomna!!!
            Hos oss finns spel som passar alla!

            Arrangeras av Niklas Gestrin

            • Tors 08:00 - Tors 20:00
             Sal: T1
            • Fre 08:00 - Fre 20:00
             Sal: T1
            • Lör 08:00 - Lör 20:00
             Sal: T1
            • Sön 08:00 - Sön 11:00
             Sal: T1

             Taggar: Brädspel, Kortspel, Nybörjarvänligt, Spelbar


             Swedish meeples


             Prova våra spel! - DUOS är ett socialt associationsspel för familj och vänner. - Blixtsnabb! är ett snabbt och kaotiskt partyspel fyllt av skratt för upp till nio deltagare. - Kungen i Djungeln är ett enkelt stickspel för hela familjen där du ska få djurens stöd så att du blir Kungen i Djungeln. - Landscaper som med sin unika mekanik är ett, dra, klipp och limma samarbetsspel.    - Prova en escape box!   En escap box är en låda som är designad för att ge samma upplevelse som ett escape room men som går att flytta. Vi kommer att ha med flera olika escape boxar, exempelvis PRNK där du ansöker om att gå med i det hemliga sällskapet PRNK och deras antagningstest är att du ska klara alla nivåerna i lådan på högst en timme.     - Prata spelutveckling! Håller du på att utveckla ett eget spel? Kom och bolla idéer och få tips och uppmuntran.

             Arrangeras av Elias Gestrin

             • Lör 10:00 - Lör 18:00
              Sal: S19

              Taggar: Brädspel


              Indie Game Alliance rummet


              Hej och välkomna till Indie Game Alliance rummet!

              Här har vi en mängd olika brädspel, bla Street Fighter the Miniatures Game, Venom Assault, Storm Dragons, Heros Crossing Dice Throne, Bargain Quest, med flera. Flera kan vi lära ut och dom vi inte har hunnit lära oss än är det fritt fram att prova själva.

              Indie Game Alliance är ett amerikanskt företag som hjälper spelutvecklare att få ut sina spel på marknaden så välkommna in och prova på något av spelen eller om ni vill lära er mer om Indie Game Alliance.

              Välkommna!

              Arrangeras av Krister Waara Mejsholm

              • Tors 09:00 - Tors 17:00
               Sal: R43
              • Lör 09:00 - Lör 17:00
               Sal: R43

               Taggar: Brädspel, Spelbar


               Nördboets Dexterityrum


               Nördboet är en Norrköpingsbaserad spelförening, som, i samarbete med Spelens Hus i Norrköping, återkommer med ett kärt återseende i form av sitt dexterityrum.
               Dexterityrummet erbjuder spel som oftast är snabba att spela, men inte nödvändigtvis är lätta och som ställer krav på andra typer av förmågor såsom att stapla, balansera och snärta iväg saker.
               Kom in om du gillar eller är sugen på att testa den här typen av lite annorlunda spel, eller om du bara vill ha en paus från tunga euros! Alla är välkomna.

               Arrangeras av Nördboet

               • Tors 10:00 - Tors 20:00
                Sal: Kök T-korr
               • Fre 10:00 - Fre 20:00
                Sal: Kök T-korr
               • Lör 10:00 - Lör 20:00
                Sal: Kök T-korr

                Taggar: Brädspel, Nybörjarvänligt, Spelbar


                Social deduction rummet


                Anser du som vi att förräderi är den främsta formen av umgänge har du hittat rätt. Besök oss och placera din dolk i någon annans prydliga rygg!

                Vi spelar framförallt Secret Hitler, Deception: Murder in Hong kong och Feed the kraken.

                Fredag 11:00-14:00 dedikerar vi helt åt Feed the kraken.

                (Feed the kraken: För er som är less på att mörda Hitler och hellre offrar besättningsmedlemmar till ert tama (nåja) sjöodjur och dricker Rom på de sju haven!)

                Arrangeras av Johan Larsson

                • Tors 18:00 - Fre 00:00
                 Sal: S19
                • Fre 11:00 - Fre 14:00
                 Sal: S19

                 Taggar: Brädspel


                 NÖRD - Nattöppet rollspelsdagis


                 Vi tänkte anordna Brädspel- och eventuellt figurspel på Lin-Con 2024 i samarbete med SIN och Spelens Hus Norrköping. Vi med-anmäler oss som en del av Spelens Hus - Norrköping. Tanken var att dela sal med dem på en del av konventet 🙂

                 Arrangeras av Peter Brink

                 • Tors 08:00 - Sön 00:00
                  Sal: Kök T-korr

                  Taggar: Brädspel, Figurspel


                  1521 A Megagame of Noblehouses and War


                  Har du någonsin känt att du vill spela ett spel som tv-serien Game of thrones eller The Tudor?
                  Detta spel är det verkliga av dessa!
                  Det finns till och med en stad som heter Västerås!!!
                  I januari 1520 inledde den danske kungen Christian II ett militärt angrepp mot Sverige.
                  Kristian ansåg sig ha rätt till den svenska tronen eftersom han av en särskild valförsamling i maj 1499 utsågs till den svensk arvtagare och till den svenska tronen.
                  Militärstyrkan bestod av mellan 6 000 och 7 000 man, främst rekryterade legosoldater från Pommern, Brandenburg, Sachsen och Frankrike.
                  Sten Sture och de svenska trupperna tog upp ställningar vid Åsunden i Västergötland men tvingades dra sig tillbaka.
                  De danska trupperna delades och förflyttades norrut genom Västergötland och Östergötland. Sten Sture dog i början av februari, efter att ha skadats i striden på Åsundens is två veckor tidigare.
                  I början av mars erkände det svenska riksrådet Kristian II som svensk kung.
                  Sten Stures änka Kristina Nilsdotter (Gyllenstierna), som ledde försvaret av Stockholm, vägrade dock ge upp.
                  Kristian II hade inte råd med en långvarig belägring av Stockholm, omgiven av stadsmurar och en stark garnison på Slottet Tre Kronor och var därför angelägen om att nå en uppgörelse med försvararna.

                  Försvararna ville ha amnesti för att kapitulera och ett amnestibrev utfärdades av Christian II den 5 september.
                  I brevet gav Christian II amnesti till den avlidne Sten Sture, hans änka Kristina Gyllenstierna och alla deras medhjälpare för allt de gjort mot Christian själv och förbundet.
                  Kungarna Christian I gjorde en amnesti gällde också allt Sturepartiet gjort mot kyrkan, inklusive rivningen av Stäket.
                  Kristina och hennes anhängare fick också garanterat behålla all egendom och förläningar.
                  I ett separat brev gavs även amnesti för Stockholms stad.

                  Den 7 september överlämnades Stockholms slott till kung Kristian II. Den 1 november i mötet i Stockholm 1520 hyllades Christian som kung och söndagen den 4 november kröntes han till kung av Sverige i Storkyrkan.
                  Sen var det fest i 3 dagar och alla svenska försvarare var inbjudna att ta del av det.
                  På den sista dagen stängdes dörrarna och danska gardister arresterade de svenska försvararna och de blev resulterade i det som idag kallas för Stockholms blodbad.

                  Du kommer att i detta spela spela som de danska eller de överlevande svenska adelshusen som försöker ta tillbaka kronan eller behålla den?
                  Det kommer till och med att finnas andra spelare så som en gammal linje av Kalmars unionens kungar från Pommern,
                  Hansa ligan och Lubeck.

                  Så samla 4-5 kamrater och bilda ett lag som ska ta över kronan och makten!

                  Arrangeras av Joakim Skedevik

                  • Fre 17:00 - Fre 22:00 (Demo av Mega Game)
                   Sal: RG2
                  • Lör 09:00 - Lör 16:00
                   Sal: Baljan (Kårallen, plan 1)

                   Föranmälan via anmälningssystemet

                   Taggar: Brädspel, Figurspel, Lajv, Övrigt, Rollspel


                   Advanced Civilization SM 2024


                   Mer info: https://bit.ly/civsm2024

                   Är du nybörjare eller veteran? Då är du rätt person att spela detta öppna svenska mästerskap som är urversionen av alla civilisationsspel, ett spel som passar alla! Väx, bygg, handla med andra spelare och forska för att klara dig bättre mot jordbävningar, förräderi, svält, epidemier, barbarer, pirater och mycket mer runt Medelhavet från historiens början tills romarriket grundas av vinnaren. Det går att kriga också, men det brukar i de flesta fall löna sig bäst för de spelare som inte är med i kriget.

                   Precis som tidigare är alla intresserade välkomna att anmäla sig direkt till SM-finalen, men blir det fler än 8 anmälda kommer finalisterna som anmält sig tas in enligt en förturslista (följ länken ovan) som bygger på meriter från föregående SM och SM-kval. Föranmälda hamnar på listan i samma turordning som de anmälde sig. De som inte föranmält sig, men dyker upp till finalpasset, hamnar på listan i slumpvis ordning.

                   Föranmäl dig helst
                   Du kan föranmäla dig eller dyka upp spontant till ett eller flera av följande:
                   fredag 10:00-22:00 - SM-final med plats för upp till åtta finalister.
                   fredag 10:00-22:00 - fritt spel (och kval till nästa års SM-final).

                   Arrangeras av Christer Pettersson

                   • Fre 10:00 - Fre 22:00 (SM-final)
                    Sal: R35

                    Föranmälan via anmälningssystemet

                   • Fre 10:00 - Fre 22:00 (Fritt spel & Kval till SM-2025)
                    Sal: R35

                    Föranmälan via anmälningssystemet

                    Taggar: Brädspel


                    Marknadsbyrån


                    Arrangeras av Johan Aronsson

                    • Tors 09:00 - Sön 12:00
                     Sal: Colosseum

                     Taggar: Brädspel, Butik


                     Trick Shot Demo


                     Trick Shot är ett fartfyllt ishockeybrädspel med coola plastminiatyrer och ett strömlinjeformat regelsystem. Oavsett om du är ett hardcore hockeyfan eller en brädspelare, letar du efter en utmanande taktisk skärmytsling - we’ve got you covered!

                     Trick Shot kombinerar rutnätsrörelse och press-your-luck-mekanismer till en rolig brädspelsupplevelse som är snabb att spela och snabb att lära.

                     Trick Shot har en fin balans mellan tur och strategi

                     Arrangeras av Ludvig Mauritzon

                     • Lör 10:00 - Lör 22:00
                      Sal: S26

                      Taggar: Brädspel


                      Chartagon 1-2-3


                      Välkommen till Chartagon 1-2-3, och en värld utan ondska! Här du kan pröva något av våra brädspel som visar dig delar av en värld med fyrar, stormar, och fynd!

                      Vi tänker definitivt visa Chartagon, Storm-Post och Lulo (Luckily Lost), men vi kanske också plockar fram någon annan godbit om du frågar!

                      Arrangeras av Chartagon

                      • Fre 20:00 - Lör 00:00
                       Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)
                      • Lör 12:00 - Sön 00:00
                       Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)

                      Taggar: Brädspel, Nybörjarvänligt


                      Justinianus dröm (4 spelare, 4-5 timmar) :


                      Historiskt krigsspel som utspelar sig i medelhavsområdet år 500-1000 med relativt enkla regler. Spelet är i samma genré som Britannia. Varje spelare kontrollerar fyra olika folk: vissa börjar bosatta, andra kommer in i spel senare. Det som utmärker spelet är att det i stället för specialregler för varje folk har dynamiska system för hur folk utvecklas och var de får poäng. Nomadiska stammar kan bli bofasta och får då poäng på helt andra sätt. Poängssystemet bygger på att folken gör anspråk på områden: 2 poäng om du har hållit ett område plus 1 poäng för varje annat folk som har kontrollerat det. Det gör att kartan blir lite annorlunda varje omgång beroende på vad spelarna har gjort.

                      Arrangeras av Jonas Hagerlid

                      • Tors 13:00 - Tors 18:00
                       Sal: S19
                      • Lör 18:00 - Lör 23:00
                       Sal: S19

                       Taggar: Brädspel


                       Spela en avhandling i historia


                       Har du försökt läsa en akademisk avhandling någon gång? Nu har du chansen att spela en istället! Jag är historiker och spelskapare och utforskar möjligheterna att använda brädspel för att förmedla historisk forskning. I juni 2023 disputerade jag på Stockholm Universitet på en avhandling om krigsfångenskap under det stora nordiska kriget (dvs Karl XII:s krig). Då blev det en bok - nu har jag gjort avhandlingen i brädspelsformat.

                       "Jag vill stanna" är ett sammarbetsspel för 3-6 spelare om krigsfångenskap i Sverige i början av 1700-talet. Er stad har blir tvingad att ta emot krigsfångar och ni måste navigera mellan statens krav och stadens egna behov. Stadens öde - liksom ert eget - hänger på hur väl ni löser uppgiften!
                       Speltid drygt en timme.

                       Vill du läsa mer om spelet? Historiska institutionen har skrivit ett reportage om spelet: https://www.su.se/historiska-institutionen/nyheter/pengakrav-krigsf%C3%A5ngar-och-utom%C3%A4ktenskapliga-barn-p%C3%A5-1700-talet-avhandlingen-som-blev-ett-spel-1.678375

                       Arrangeras av Olof Blomqvist

                       • Lör 08:00 - Lör 20:00
                        Sal: S19

                        Taggar: Brädspel


                        Tema 2024 - Tärningsspel


                        I år tänkte vi hylla en av de mest klassiska symbolerna för spel, nämligen tärningen! Det tänkte vi göra genom att presentera en rad spel, gamla som nya, som använder tärningar på väldigt olika, innovativa och unika sätt. Samarbetsspel kommer samsas med konfliktspel, tunga spel med lätta och abstrakta spel med tematiska.

                        Som vanligt kommer alla spel stå framdukade och redo att spelas medan vi finns till hands för att hjälpa er komma igång. Inga förkunskaper krävs och alla är välkomna!

                        Listan på spel kan komma att förändras något inför konventet.

                        Steampunk Rally
                        Intrepid
                        Ashes Reborn
                        Dice Hospital
                        Too Many Bones
                        Bios Genesis
                        Reckoners
                        Camel Up
                        Star Wars Destiny
                        Iron Die
                        Quarriors
                        D-Day Dice
                        Deep Space D6
                        Eight Epics
                        Dice Barons
                        Krosmaster
                        Summoner Wars

                        Varmt välkomna!
                        Pontus & Viktor

                        Arrangeras av Pontus & Viktor

                        • Tors 12:00 - Tors 20:00
                         Sal: S22
                        • Fre 12:00 - Fre 20:00
                         Sal: S22
                        • Lör 12:00 - Lör 20:00
                         Sal: S22

                         Taggar: Brädspel


                         Senjutsu - dueller i ett splittrat Japan


                         Tungt beväpnad samuraj, slug gammal svärdsmästare, vredgad ronin, eller kanske någon annan japansk krigare - valet är ditt!

                         Demonstration av duellspelet Senjutsu från Stone Sword Games: Ett kortdrivet figurspel som är lätt att lära sig och ganska snabbspelat. Inga förkunskapskrav!

                         Demonstrationer kan hållas på svenska och engelska, men man behöver förstå engelska för att kunna spela.

                         Arrangeras av Magnus Wåhlberg

                         • Tors 16:00 - Tors 20:00
                          Sal: S26
                         • Fre 12:00 - Fre 16:00
                          Sal: S26
                         • Lör 12:00 - Lör 20:00
                          Sal: S26

                         Taggar: Brädspel, Figurspel


                         7 Wonders turnering


                         Det kommer ske två likadana turneringar över två olika tillfälle/pass. Det är alltså inga kval eller kvalfinal, bara hederliga brädspelsturnering x 2, där du har chansen att vinna finfina priser!

                         7 Wonders turnering
                         Torsdag 12 - 16
                         Lördag 12 - 16

                         Turneringen sker i S.A.R.Z. Spelbar.

                         Turneringspriser kommer från Asmodee Nordics.

                         Arrangeras av Jocke Tang

                         • Tors 12:00 - Tors 16:00
                          Sal: T2
                         • Lör 12:00 - Lör 16:00
                          Sal: T2

                          Taggar: Brädspel, Turnering


                          Spela Market of the Isles & Ringburrow Revolution


                          Vill du slåss mot banditer, teleportera dina motståndare eller bränna broar, hus och häxor? Kom och spela tärningsspelet Market of the Isles!
                          Antal spelare:2-4
                          Tidsåtgång: 19min/spelare + 8min regelgenomgång

                          Kan du övertala bybor att hjälpa dig slåss mot dina motspelare? Kom och spela deckbuildern Riverside Revolution!
                          Antal spelare: 2-6
                          Spellängd: 17min/spelare + 4min regelgenomgång

                          Arrangeras av Thomas Eknor Morrell

                          • Fre 16:00 - Fre 20:00
                           Sal: T1
                          • Lör 16:00 - Lör 20:00
                           Sal: T1

                           Taggar: Brädspel, Kortspel, Nybörjarvänligt


                           Ekonomispelsrummet med mera


                           Ekonomispelsrummet är tillbaka för andra året i rad, breddat till att även inkludera en del enklare spel som bara nästan passar temat. Vi bjuder på allt från enkla auktionsspel till 18xx.

                           Spel som kommer att finnas på plats:
                           18Chesapeake
                           1862: Railway Mania in the Eastern Counties
                           1877: Stockholm Tramways
                           Acquire
                           Age of Steam
                           Big Shot
                           Brass: Birmingham
                           Brass: Lancashire
                           Chicago Express
                           Concordia
                           Container: 10th Anniversary Edition
                           Cyclades
                           For Sale
                           High Society
                           Indonesia
                           Industrialisation of Sweden
                           Imperial
                           Imperial 2030
                           Irish Gauge
                           Keyflower
                           MarraCash
                           Mini Rails
                           Modern Art
                           Paris Connection
                           Power Grid
                           Puerto Rico
                           Railways of the World
                           Ready, Set, Bet
                           Rolling Stock Stars
                           Startups
                           Stephenson’s Rocket
                           The Crew: The Quest for Planet Nine
                           The Crew: Mission Deep Sea
                           The Estates
                           Tigris & Euphrates
                           Trans Europa

                           Arrangeras av Love Brandefelt

                           • Tors 10:00 - Tors 22:00
                            Sal: S15
                           • Fre 10:00 - Fre 22:00
                            Sal: S15
                           • Lör 10:00 - Lör 22:00
                            Sal: S15

                            Taggar: Brädspel, Spelbar


                            Blockminers speltest


                            Vi är två spelentusiaster som har skapat ett cyberpunk coop-brädspel. Alla spelar som hackare och delar målet att ta sig ur det förtryckande systemet. För att klara sig igenom varje dag kommer du att begå olika kriminella handlingar för att få tillräckligt med pengar att överleva, inklusive hackning och infiltrering av organisationer. Spelet är för närvarande på sin första officiella tryckning, och vi önskar att Lincon blir den första platsen där vi speltestar den första versionen av spelet.

                            Arrangeras av Blockminers

                            • Tors 12:00 - Fre 00:00
                             Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)
                            • Fre 08:00 - Lör 00:00
                             Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)
                            • Lör 08:00 - Lör 20:00
                             Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)

                            Taggar: Brädspel, Författare/Bokförlag, Nybörjarvänligt


                            Doozy of a Day Association


                            Doozy of a Day Association eller DDA förkortat är en spelförening med egen lokal i området Johannelund i Linköping. I vår förening så spelas bl.a. brädspel, rollspel, figurspel och TCG (Magic m.fl.).

                            Under LinCon kommer vi att arrangera för besökare att prova på Warhammer 40K, testa det senaste heta TCG-spelet Sorcery: Contested Realm, samt hålla en grundkurs i figurmålning!

                            En turnering i Sorcery: Contested Realm kommer även hållas. Mer info om det kommer närmare LinCon.

                            Kom gärna förbi och prata med oss om du är intresserad utav spel i Linköping!

                            Arrangeras av Doozy of a Day Association

                            • Tors 12:00 - Tors 18:00
                             Sal: R42
                            • Fre 12:00 - Fre 18:00
                             Sal: R42
                            • Lör 12:00 - Lör 18:00
                             Sal: R42

                            Taggar: Brädspel, Figurspel, Kortspel, Magic: The Gathering, Nybörjarvänligt, Övrigt, Turnering, Workshop


                            Episka konflikter


                            Välkommen till Episka Konflikter! Här spelar vi brädspel med krig, direktkonflikt, 4x, civilisationsbyggande och episka historier.

                            Vanligtvis är spelen av typen mer komplexa och lite mer tidskrävande, men det är därför de känns så episka!

                            Vi kommer att ställa upp och dema/förklara ett urval av spel så det är bara att komma in och sätta igång.

                            Arrangeras av Björn Högberg

                            • Ons 18:00 - Tors 00:00
                             Sal: R44
                            • Tors 08:00 - Fre 00:00
                             Sal: R44
                            • Fre 08:00 - Lör 00:00
                             Sal: R44
                            • Lör 08:00 - Sön 00:00
                             Sal: R44
                            • Sön 08:00 - Sön 11:00
                             Sal: R44

                             Taggar: Brädspel


                             Gotlandia


                             Gotlandia is a boardgame for 2-6 players that plays in 2-3 hours.

                             In Gotlandia players take on the role as families on the island of Gotland competing for power and prestige through trade, piracy, and overly embellished churches.

                             Deck building, worker placement, area control.

                             Read more at https://thoughtfuldane.com/games/gotlandia/

                             Arrangeras av Frederik Jensen

                             • Tors 12:00 - Tors 16:00
                              Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)
                             • Fre 12:00 - Fre 16:00
                              Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)
                             • Lör 12:00 - Lör 16:00
                              Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)

                              Taggar: Brädspel


                              SM i Scythe


                              SM i Scythe.

                              Build star? Factory rush? Resource collector? Encounter frenzy?

                              Första och förhoppningsvis inte sista gången SM i Scythe arrangeras på Lincon. Vinnaren från förra årets turnering har Golden Ticket till finalbordet.

                              Schema
                              10-13 Omgång 1
                              14-17 Omgång 2
                              18-21 Final

                              För att nå finalbordet spelar man två spel, omgång 1 och 2. Omgång 1 och 2 spelas med grundspelet och expansionen Invaders from Afar. Vinnaren i varje spel får 8 poäng, andra plats till sjunde plats 6 ner till 1 poäng. De sex med högst totalpoäng går till final där vinnaren från förra året väntar. Tie-breaker enligt reglerna i omgång 2.

                              Finalen spelas Invaders from Afar och Wind Gambit samt alla tillgängliga promo kort (encounter, mission, factory etc).

                              Faction och player mat kombinationer slumpas och en enkel auktion bestämmer vem som spelar med vilken faction/player mat. Du bjuder spelmynt och vinnande bud dras av vid poängberäkningen i det spelet.

                              Vinnaren får evig ära och en Golden Ticket till nästa års finalbord!

                              Vi kommer ha ett extra spel som man kan spela fritt på.

                              Game On!

                              Arrangör: Peter Ingemarsson / Västerviks Spelhobby / BayCon

                              Arrangeras av Peter Ingemarsson

                              • Fre 09:00 - Fre 22:00
                               Sal: Baljan (Kårallen, plan 1)

                               Föranmälan via anmälningssystemet

                              Taggar: Brädspel, Turnering


                              Coup turnering


                              Förra årets succé är tillbaka!

                              Kommer du kunna bluffa dig fram eller talar du sanning hela tiden, för att vinna som den bästa COUP vinnaren i årets LinCon?

                              Coup turnering
                              Torsdag 20 - 00

                              Turneringen sker i S.A.R.Z. Spelbar.

                              Turneringspriser kommer från Different Games.

                              Arrangeras av Jocke Tang

                              • Tors 20:00 - Fre 00:00
                               Sal: T2

                               Taggar: Brädspel, Turnering


                               Fun 'n' Games


                               Vi mixar friskt!
                               Steel Cave Studio är på plats med kortspelet Orbital Conflict;
                               Midnight Ink med merch och beta-test av nya spel;
                               Växjö spelförening (VÄS) håller i figurspelet Xenos Rampant och Dragon Rampant. Välkommen in!

                               Arrangeras av Daniel Vintersvärd

                               • Fre 10:00 - Fre 22:00
                                Sal: S37

                                Taggar: Brädspel, Butik, Figurspel, Kortspel, Nybörjarvänligt, Spelbar


                                LiU Game Lounge och tankenötter


                                I LiU Game Lounge hittar du ett sammelsurium av luriga tankenötter. Du kan också testa spelen i vår spelbar. Alla med teknisk eller naturvetenskapligt tema.

                                Key flower (7.7)
                                Power grid (7.8)
                                Gizmos (7.4)
                                Blink (5.9)
                                Set (6.5)
                                Patchwork (7.5)
                                Caylus 1303 (7.5)
                                Robo rally (7.0)
                                Cascadia (8.0)
                                Ark nova (8.5)

                                Du kan också ta en fika med våra ingenjörsstudenter, som också sitter på svaren till tankenötterna.

                                Sedan kan det bli en och annan pop-up happening under dagarna.

                                Välkommen hit!
                                /Linköpings universitet

                                Arrangeras av Tekniska fakulteten vid Linköpings universitet

                                • Tors 12:00 - Tors 20:00
                                 Sal: Colosseum
                                • Fre 12:00 - Fre 20:00
                                 Sal: Colosseum

                                 Taggar: Brädspel, Kortspel, Nybörjarvänligt, Övrigt, Spelbar


                                 Splendor turnering


                                 Det kommer ske två likadana turneringar över två olika tillfälle/pass. Det är alltså inga kval eller kvalfinal, bara hederliga brädspelsturnering x 2, där du har chansen att vinna finfina priser!

                                 Splendor turnering
                                 Torsdag 16 - 20
                                 Fredag 12 - 16

                                 Turneringen sker i S.A.R.Z. Spelbar.

                                 Turneringspriser kommer från Asmodee Nordics.

                                 Arrangeras av Jocke Tang

                                 • Tors 16:00 - Tors 20:00
                                  Sal: T2
                                 • Fre 12:00 - Fre 16:00
                                  Sal: T2

                                  Taggar: Brädspel, Turnering


                                  Öppen spelyta


                                  Bord och platser för egen spelyta.

                                  Om du behöver någonstans att spela eget medtaget brädspel.

                                  Arrangeras av Anonym arrangör

                                  • Fre 16:00 - Fre 22:00
                                   Sal: Gasquen (Kårallen Plan 1)

                                   Taggar: Brädspel


                                   Otlo Stones turnering


                                   Det gäller att kunna utnyttja din hjärna och händer till maximalt i detta kluriga spel.

                                   Otlo Stones turnering
                                   Lördag 16 - 20

                                   Turneringen sker i S.A.R.Z. Spelbar.

                                   Turneringspriser kommer från Different Games.

                                   Arrangeras av Jocke Tang

                                   • Lör 16:00 - Lör 20:00
                                    Sal: T2

                                    Taggar: Brädspel, Turnering


                                    Age of Civilization turnering


                                    Bygga och utveckla din civilisation till den mäktigaste i hela världen!
                                    Allt under en timme...tro det eller ej!

                                    Age of Civilization turnering
                                    Lördag 20 - 00

                                    Turneringen sker i S.A.R.Z. Spelbar.

                                    Turneringspriser kommer från Different Games.

                                    Arrangeras av Jocke Tang

                                    • Lör 20:00 - Sön 00:00
                                     Sal: T2

                                     Taggar: Brädspel, Turnering


                                     FryxGames


                                     2024 kan bli det största utgivningsåret någonsin för FryxGames. Här i vårt rum kan du spela både utgivna spel och prototyper av kommande spel, bland annat samarbetsspelet Fate - Defenders of Grimheim, vårt nya solospel Kingdom Legacy, den kommande uppgraderade versionen av vårt första spel Wilderness, vårt nya familjespel Castle Builder, och mycket mer!

                                     Man kommer förstås också kunna handla våra produkter från oss på plats. Välkomna!

                                     Arrangeras av FryxGames

                                     • Tors 12:00 - Tors 23:00
                                      Sal: S11
                                     • Fre 10:00 - Fre 23:00
                                      Sal: S11
                                     • Lör 10:00 - Lör 23:00
                                      Sal: S11
                                     • Sön 10:00 - Sön 12:00
                                      Sal: S11

                                     Taggar: Brädspel, Butik, Kortspel


                                     Dune: Imperium


                                     Förra årets succé är tillbaka! På LinCon 2023 hade vi fler än 100 unika personer som kom förbi och spelade med oss!

                                     På LinCon i år kör vi både vanliga Dune: Imperium (Legacy) med RoI+Immo expansionerna, men även det nya Uprising. Legacy och Uprising körs separata från varandra utan blandning av kort och ledare sinsemellan.

                                     4st kvalpass hålls där båda varianterna spelas samtidigt parallellt, och sen blir det 2st separata finalpass.

                                     Vi kör ledarval enl. Vote(2)+Hidden Picks(6)-metoden. Vid behov kör vi en regelgenomgång på plats inför varje kvalpass. På alla pass där det finns utrymme över kör vi även "Casual Play"-bord. Ett perfekt tillfälle för nybörjare!

                                     Kvalpass 1+2(Legacy+Uprising): Torsdag 08:00-12:00 samt 12:00-16:00
                                     Kvalpass 3+4(Legacy+Uprising): Fredag 08:00-12:00 samt 12:00-16:00
                                     Final (Legacy): Lördag 08:00-12:00
                                     Final (Uprising): Lördag 12:00-16:00

                                     Finalpassen spelas med miniexpansionen "Battle of Wills".

                                     Man får spela i alla kvalpass om man vill. Man räknar endast sitt bästa resultat mot en finalplats.

                                     Efter kvalpassen går de bästa vinnarna till respektive Final.

                                     Föranmälan till pass ger förtur, och sen fyller vi på med drop-ins.

                                     OBS!!! Anmälan till detta event gäller endast LEGACY+RoI+Immo. För anmälningar till Uprising se separat arrangemang.

                                     Arrangeras av Conny Larsson

                                     • Tors 08:00 - Tors 16:00
                                      Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)

                                      Föranmälan via anmälningssystemet

                                     • Fre 08:00 - Fre 16:00
                                      Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)

                                      Föranmälan via anmälningssystemet

                                     • Lör 08:00 - Lör 16:00
                                      Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)

                                      Taggar: Brädspel, Turnering


                                      Dune: Imperium Uprising


                                      Förra årets succé är tillbaka! På LinCon 2023 hade vi fler än 100 unika personer som kom förbi och spelade med oss!

                                      På LinCon kör vi både vanliga Dune: Imperium (Legacy) med RoI+Immo expansionerna, men även det nya Uprising. Legacy och Uprising körs separata från varandra utan blandning av kort och ledare sinsemellan.

                                      4st kvalpass hålls där båda varianterna spelas samtidigt parallellt, och sen blir det 2st separata finalpass.

                                      Vi kör ledarval enl. Vote(1)+Hidden Picks(3)-metoden. Vid behov kör vi en regelgenomgång på plats inför varje kvalpass. På alla pass där det finns utrymme över kör vi även "Casual Play"-bord. Ett perfekt tillfälle för nybörjare!

                                      Kvalpass 1+2(Legacy+Uprising): Torsdag 08:00-12:00 samt 12:00-16:00
                                      Kvalpass 3+4(Legacy+Uprising): Fredag 08:00-12:00 samt 12:00-16:00
                                      Final (Legacy): Lördag 08:00-12:00
                                      Final (Uprising): Lördag 12:00-16:00

                                      Finalpassen spelas med miniexpansionen "Battle of Wills".

                                      Man får spela i alla kvalpass om man vill. Man räknar endast sitt bästa resultat mot en finalplats.

                                      Efter kvalpassen går de bästa vinnarna till respektive Final.

                                      Föranmälan till pass ger förtur, och sen fyller vi på med drop-ins.

                                      OBS!!! Anmälan till detta event gäller endast UPRISING. För anmälningar till vanliga Legacy se separat arrangemang.

                                      Arrangeras av Conny Larsson

                                      • Tors 08:00 - Tors 16:00
                                       Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)

                                       Föranmälan via anmälningssystemet

                                      • Fre 08:00 - Fre 16:00
                                       Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)

                                       Föranmälan via anmälningssystemet

                                      • Lör 12:00 - Lör 16:00
                                       Sal: Skrivsalen (Kårallen, plan 2 - entréplan)

                                       Taggar: Brädspel, Turnering


                                       Arrangemangstaggar
                                       Brädspel, Butik, Figurspel, Föreläsning, Författare/Bokförlag, Kortspel, Lajv, Magic: The Gathering, Nybörjarvänligt, Övrigt, Rollspel, Spelbar, Turnering, Workshop