Brädspel

Advanced Civilization SM


I detta alla Civilisationsspels moder är du ett folk som växer, bygger, handlar och forskar för att klara allt mellan jordbävningar, epidemier, pirater och varandra i kampen om Medelhavet.

Intresserad av Advanced Civilization? Välkommen att spela på LinCon i så fall! Jag heter Christer Pettersson, kallas Chrisp, och jag har arrangerat Civilization och Advanced Civilization på LinCon så länge att jag inte vet när jag började.

Är du nybörjare eller veteran? I detta öppna svenska mästerskap spelar du urversionen av alla Civilisationsspel, ett spel som passar alla! Väx, bygg, handla med andra spelare och forska för att klara dig bättre mot jordbävningar, förräderi, svält, epidemier, barbarer, pirater och mycket mer runt Medelhavet från historiens början tills romarriket grundas av vinnaren. Det går att kriga också, men det brukar i de flesta fall löna sig bäst för de spelare som inte är med i kriget.

I år spelas kvalet som de senaste två åren - hela spelet på 5-6 timmar. Här står allt du behöver veta om kvalet och finalen och du kan även kommentera för att ställa frågor så ska jag försöka svara så gott jag kan. Texten kommer att uppdateras till och med LinCon, så kika in då och då.

En del kommer bara för att spela kvalet, så tveka inte att delta även om du inte har lust att spela final. Den som vill kan spela båda kvalen.

Arrangemanget är en turnering

Arrangör: Advanced Civilization SM ()

Pass
Ons 20:15 - Tors 02:00 : T27
Tors 13:15 - Tors 19:30 : T27
Fre 13:15 - Fre 23:30 (final) : T27
Föranmälan via anmälningssystemet!


Angels & Demons


Angels & Demons: The battle of the soul. Omarbetad, utvecklad, 3D-printad, förstorad och magnifik. Nu hoppas vi på att få tag på 6 spelare till att spela ett STORT parti. 3 Änglaspelare möter 3 demonspelare i ett storslaget krig om den mäskliga själen.

Anmälan sker i FryxGamesrummet.

Lördag klockan 19.00 drar vi igång med det sista storspelet för FryxGames, innan vi avslutar LinCon för det här året. Var med och spela som demon eller änglar i ett riktigt stort krigsspel.

Anmälan sker i FryxGamesrummet.

Arrangör: FryxGames ()

Pass
Lör 19:00 - Sön 00:00 : S27


Axis and Allies


Ta kontroll över en av stormakterna i andra (eller första) världskriget och testa din förmåga som strateg. Oavsett om du aldrig har testat tidigare och bara har en timme, eller om du spelat sen första versionen kom upp för över 30 år sedan så har vi en variant för dig.

Vi kommer liksom tidigare år har ett flertal olika varianter uppställda för drop-in spel. Spelet finns i många olika varianter från två till sju spelare med speltider från två timmar och uppåt. Vi lär ut grunderna till dig som aldrig testat spelet tidigare och hoppar gärna in om ni saknar en spelare på något bräde.
Vi kommer minst att ha 1914, 1941, 1942 och Global, men troligen några varianter till. Släpp loss tärningarna och låt kampen börja!

Arrangör: Axis and Allies ()

Pass
Tors 09:15 - Tors 13:00 : S19
Tors 13:15 - Tors 17:00 : S19
Tors 17:15 - Tors 21:00 : S19
Tors 21:15 - Fre 01:00 : S19
Fre 09:15 - Fre 13:00 : S19
Fre 13:15 - Fre 17:00 : S19
Fre 17:15 - Fre 21:00 : S19
Fre 21:15 - Lör 01:00 : S19


Brädspelsutveckling (Varjager, Trappist, och Time Warp)


Välkommen på brädspelsutveckling. Bolla dina ideer´diskutera hur man går från idé till färdig produkt, provspela prototyper och ge feedback,

Här kan man provspela mina färdiga prototyper eller bara diskutera hur man lyckas få en spelidé publicerad av ett förlag.

Varjager:
You play as a Viking chieftain in the cold north. But that is not enough, you want to become Jarl of the region. But not everyone can become Jarl, only the most prestigious chieftain is elected. To get prestige you have to send out your hirds (men) and champions on dangerous voyages to trade or pillage. But you are too weak to do it yourself. You must cooperate with your worst contenders. So, let’s start, send out your hirds, upgrade the longboats, battle and trade for prestige and glory to become Jarl.

Trappist-1:
You play as a federation in the newly colonized solar system Trappist-1. Your federation now have the chance to seize power once and for all. But other federations have the same intention. Do you dare to join the power struggle where your choices will determine the future of Trappist-1. It’s a tactical and strategical game where you have to cooperate with your worst rival and use your ambassadors to do ingenious actions. But let’s start, send out your ambassadors, soon enough there will be only one ruler.

Time warp:

Arrangör: Brädspelsutveckling (Varjager, Trappist, och Time Warp) ()

Pass
Tors 13:15 - Tors 17:00 : T2
Tors 17:15 - Tors 21:00 : T2
Fre 09:15 - Fre 13:00 : T2
Fre 13:15 - Fre 17:00 : T2
Fre 17:15 - Fre 21:00 : T2
Lör 09:15 - Lör 13:00 : T2
Lör 13:15 - Lör 17:00 : T2
Lör 17:15 - Lör 21:00 : T2


Carcassonne SM-kval


Spelarna utvecklar området kring Carcassonne och ska noggrant planera och placera ut följeslagarna i de rätta ställe. Carcassonne är ett enkelt men klurigt brickspel som ger nya utmaningar varje gång man spelar..

Du har chansen att kvala dig direkt till finalen av SM! Priserna i turneringen sponsras av Enigma Distribution ( http://www.enigmadistribution.com)

Du hittar oss i S.A.R.Z. Spelbar.

Arrangemanget är en turnering

Arrangör: S.A.R.Z. ()

Pass
Fre 09:15 - Fre 13:00 : U-Mikrorum


Ceres Speltest


"Welcome to the colony of Ceres! Here, on this distant cold piece of rock and ice, space mining corporations are fighting for dominance. As the head of one of these corporations you will develop your industry, mine the asteroid belt, complete research programs and sell products to large cargo ships arriving from afar. But you cannot neglect the settlement itself. Contribute to the construction of the settlement buildings is crucial for your influence on the colony. Your goal is to establish the most prosperous industry on Ceres within four years."

Ceres är ett mellantungt eurogame med en mix av olika mekaniker. Worker drafting, worker placement, Area control, Engine building. Spelet tar 2 till 4 spelare och spelas på omkring 40 minuter per spelare. Ceres har utvecklats under några år och är i ett senare skede av designprocessen. På Lincon kommer spelet att testas för att kunna utvärdera olika designval och få värdefull insikt i hur det mottas av den tänkta målgruppen. Mycket välkomna att speltesta, bidra med feedback, eller bara diskutera speldesign i stort och smått!

Arrangör: Gustaf Sundström ()

Pass
Tors 09:15 - Tors 13:00 : T2
Tors 13:15 - Tors 17:00 : T2
Fre 09:15 - Fre 13:00 : T2
Fre 13:15 - Fre 17:00 : T2
Lör 09:15 - Lör 13:00 : T2
Lör 13:15 - Lör 17:00 : T2


Classic Crawler - Drop-In


Vi spelar genren Dungeon Crawlers i klassisk stil med inspiration av s.k. roguelike med hjälp av Descent 2ed. Ett lag av max fyra personer får gå igenom ett äventyr där brickor utforskas eftersom. Målet är att komma så långt som möjligt och kanske även till sista bossen, en hemsk drake såklart!

Ett pass runt 2 timmar (beroende på hur bra eller dåligt det går). Inga förkunskaper krävs.

Drop-in.

Vi spelar genren Dungeon Crawlers i klassisk stil med inspiration av s.k. roguelike med hjälp av Descent 2ed. Roguelike är en genre inom datorspel där exempel som Angband, NetHack är fortfarande något som spelas aktivt i viss skala. Det är baserat på slumpvisa nivåer där varje spel är olikt nästa. I detta fall kommer det vara en uppsättning utfall av fiender etc. Du kommer också plocka upp ny utrustning under spelets gång samt uppgradera din hjälte. I slutet av spelet finns den sista bossen, en hemsk drake.

Vi spelar i max 3 timmar men troligtvis hamnar vi på mellan 1 och 2. Inga förkunskaper krävs. Drop-in.

Arrangör: Descent - Classic Crawler ()

Pass
Tors 10:15 - Tors 23:30 : S3


Ctrl+A


Hur gör jag ett spel utan slump & tema, men behåller komplexiteten?

Hur gör jag ett spel utan slump & tema, men behåller komplexiteten?
Jag sökte bordskontroll snarare än en vinst vid ett målsnöre, ett spel där en ger upp & kapitulerar inför den andre spelarens bordskontroll.
Nåväl om jag lyckats? givetvis tveksamt, men jag sitter på ett skelett som är redo för era åsikter.
Men förvänta er inge krypa runt i grottor öppna kistor, eller civilisationen utveckling, här blir det torrt som fnöske.

Arrangör: Brädspelsutveckling ()

Pass
Tors 13:15 - Tors 17:00
Tors 17:15 - Tors 21:00
Fre 13:15 - Fre 17:00
Fre 17:15 - Fre 21:00
Lör 13:15 - Lör 17:00
Lör 17:15 - Lör 21:00
Sön 09:15 - Sön 13:00


Dice Tower Defence m.fl. (spelutveckling)


Dice Tower Defence

Förhindra horder av monster från att nå din bas genom att bygga murar och torn. Bygg en labyrint och uppgradera dina torn och hoppas att din motståndare dör före dig. Det är alltså ett Mace Tower Defence som brädspel med mängder av tärningar. Detta är ett spel för 1-4 personer och speltiden är normalt under en timme.

Fairy Fetching

Det är åter dags för de årliga mästerskapen i fe-fångning ge dig ut i vildmarken och fånga den bästa sviten av de vackraste feerna för att få flest poäng och vinna. Kanske kan du även fuska med en liten trollformel här och där.

Det är ett snabbt spel med moment från memory och en inblandning av händelsekort som kan ändra allt. Ett 2-4 personers spel som passar hela familjen. Läskunnighet är inget krav. Speltiden är normalt under 40 minuter. Spelet går att få som PnP.

Mercenary Captain

Du är legosoldatskapten och krigstrummor mullrar i ditt rike. Så nu är det perfekta tillfället att värva en trupp och tjäna nog med pengar för att gå i pension.

Mercenary Captain är ett kortspel med en draftingmekanik för 2 till 10 spelare som är lätt att lära har högt tempo och ett medelstort taktiskt djup och med en tvist på slutet. MC:s styrka är att alla spelar samtidigt, så det är väldigt lite dötid och att man inte vet hur det har gått innan sista kortet är spelat. Speltiden är normalt 30-45 min.
Spelet går att få som PnP.

Arrangör: Spelutvecklarrummet ()

Pass
Tors 09:15 - Tors 17:00 : T2
Fre 09:15 - Fre 17:00 : T2


Honey Bee Adventure


Kom och testa ett litet familjespel med ett trevligt tema!

Har ni någonsin tänkt "Vad gör ett bi i bikupan egentligen?"
Jo det kan ni utforska i Honeybee Adventure! Ett trevligt sällskapsspel med upp till 4 spelare för åldrarna 8-99.
Ta kontroll över ett nykläckt honungsbi som har precis fått sitt första uppdrag! Att samla ihop all honung i bikupan.
Du måste imponera på drottningen och visa vad du går för! Dina motspelare har också fått
samma uppdrag vilket betyder att den som samlar mest honung vinner!

Men faran lurar i bikupan! En grym geting har tagit sig in letar efter er!
Var på din vakt, utforska den föränderliga bikupan, flyg iväg och knyck honung från en medspelare eller
använd genvägarna med mera för att bli det flitigaste honungsbiet!

Med eller utan teamwork så förvänta dig 15-35 minuter speltid. 50 honungsdroppar, 61 brickor och en drottning!

Arrangör: Bikupan ()

Pass
Fre 09:15 - Fre 13:00 : T2
Fre 13:15 - Fre 17:00 : T2


KemIQ


KemIQ - Är ett kunskapspel där man svarar på frågor för att vinna IQ. IQ använder man för att köpa atomer som man sen bygger molekyler med. Ett roligt kunskapsspel byggt på kemin från högstadiet. Vad kommer du ihåg från den... ?
Den eländige historien -

Arrangör: KemIQ - Den eländige historien ()

Pass
Fre 09:15 - Fre 13:00 : S3
Fre 13:15 - Fre 17:00 : S3
Lör 09:15 - Lör 13:00 : S3
Lör 13:15 - Lör 17:00 : S3


Krigsspelsrummet Blipp


Känner du ett behov av stora kartor, tusentals blippar och strategiskt tänkande? Vill du testa ett krigsspel eller bara träffa likasinnande? Hos oss rullar tärningarna från onsdag till söndag!

Känner du ett behov av stora kartor, tusentals blippar och strategiskt tänkande? Ser du hexagoner i dina drömmar? Vill du testa ett krigsspel eller bara träffa likasinnande? Kom in till krigsspelsrummet och upplev gemenskapen! Naturligtvis kommer du ha alla chanser att testa brittiska bulldoggarna mot imperiets alla fiender!

Krigsspelsrummet hade sin premiär på LinCon 2005, och blev redan från början en fullkomlig succé! Sedan dess har vi synts på Stockholms Spelkonvent, Borås Spelkonvent och GothCon!

I Krigsspelsrummet kommer det att bli olika arrangemang under hela konventet. Såväl långa spel som tar dagar till kortare spel som du kan spela på några timmar. Oavsett om du är en ärrad grognard eller en nyfiken nybörjare så ska det finnas något för dig.

Är det något speciellt du vill spela? Gå in på: www.krigsspel.se/forum och påverka! Här träffar massor med krigsspelare!

Som tidigare år kan du också besöka Krigsspelsrummet – Figg i ett angränsande rum. Här kan du framförallt testa Flames of War i olika miljöer!

Arrangör: Krigsspelsrummet Blipp ()

Pass
Ons 19:00 - Tors 01:00 : S18
Tors 09:15 - Fre 01:00 : S18
Fre 09:15 - Lör 01:00 : S18
Lör 09:15 - Sön 01:00 : S18
Sön 09:15 - Sön 13:00 : S18


LinCon Game Jam


Gör ditt eget spel på 4 timmar!

Spelkonstruktionsaktivitet för alla som gillar att göra spel. På 4 timmar går vi från idé till spelbart spel. Det kan vara brädspel, kortspel eller liknande. Aktiviteten börjar med att vi gemensamt (med lite hjälp av slumpen) skapar ett tema. Sedan vidtar brainstorm kring detta tema där vi kommer på hur det kan göras till ett spel. Därefter bygger vi prototyper och provspelar.

En del spelmaterial kommer att finnas tillgängligt. Vissa spel från tidigare år kommer att finnas tillgängliga för provspel.

Arrangör: LinCon Game Jam ()

Pass
Tors 13:15 - Tors 17:00 : T2
Fre 13:15 - Fre 17:00 : T2


Middara, KDM and other rare games plus miniature painting


New and older rare games available for demoing and full game sessions. Some games contain mature content. Miniature painting can supply paints and brushes for a small fee; or you can bring your own supplies.

We will be running demos for the soon to be release KS board game Middara and Kingdom Death: Monster. There will also be other rare games available to play in the room and a miniature painting area set up for those who are interested in painting some of their games figures. We provide the paints and brushes so a small fee to cover material costs or you can bring your own supplies and join us for free.

Arrangör: Game Demos and Painting ()

Pass
Ons 19:00 - Tors 01:00 : S23
Tors 09:15 - Tors 13:00 : S23
Tors 13:15 - Tors 17:00 : S23
Tors 17:15 - Tors 21:00 : S23
Fre 09:15 - Fre 13:00 : S23
Fre 13:15 - Fre 17:00 : S23
Fre 17:15 - Fre 21:00 : S23
Lör 09:15 - Lör 13:00 : S23
Lör 13:15 - Lör 17:00 : S23
Lör 17:15 - Lör 21:00 : S23


MYTHOS & More


Mytologiska gudar av plast drabbar samman på legendarisk mark av papp och gips samtidigt som historiska och moderna hjältar strider mot nya fiender eller väsen vars namn viskats i årtusenden.

Även om du sedan tidigare är intresserad av och kan allt om mytologi, legender, folklore eller moderna sagor eller om du aldrig har hört talas om Cerberus, Susanoo, Ragnarök eller Dullahan så är du välkommen till oss och spela spel med sina rötter i ovanstående teman. Ingen föranmälan krävs.

Arrangör: MYTHOS & More ()

Pass
Ons 19:00 - Tors 01:00 : S6
Tors 13:00 - Tors 21:00 : S6
Fre 13:00 - Fre 21:00 : S6
Lör 13:00 - Lör 21:00 : S6


Print and play rummet


Kom och prova en massa intressanta och roliga print- and playspel som ni, om ni gillar något,själv kan skriva ut och spela hemma.

I print- and playrummet tillhandahåller vi en rad spel som ni kan skriva ut och spela hemma. Här har vi förberett det som krävs så att ni kan prova och få en uppfattning om dels hur spelet fungerar och dels vad man behöver för att kunna spela spelet. Vi tillhandahåller även länkar och QR-koder så att ni enkelt kan hämta spelen själva. Inga förkunskaper behövs utan vi visar er hur de olika spelen fungerar. Välkommen!

Arrangör: PnP ()

Pass
Lör 09:15 - Lör 18:00 : S10


Provspela Gunsword - Trigger discipline


GUNSWORD är ett taktiskt kortspel som är utformat för att återskapa elegansen och aggressionen av en gunsword duell. Noggranna positionering, bluffar och strategiska kortkombinationer är dina verktyg för att besegra din motståndare. Du kan spela ett försiktig spel eller svinga vilt med djärva attacker som tvingar motståndaren att svara.

• Ändrat schacksystem gör rörelsen enkel och lätt att läsa. Om du vet hur schackpjäser flyttar på ett bräde vet du redan hur det fungerar i Gunsword

• Blanda och matcha dina favoritduellister och vapen för att skapa unika kombinationer!

Momentumresursen bestämmer turordningen och kortkostnader. Kraftfulla attacker kan lämna dig öppen för starka motattacker men ibland kan risktagande löna sig!

Få en unik möjlighet att provspela prototypen av spelet Gunsword - Trigger Discipline som kommer tillbaka på kickstarter i slutet av året.

Välj en karaktär och ett vapen, sätt ihop din lek och möts i snabba och händelserika dueller!

Den fantastiska artworken och historien bakom världen ger liv åt de vitt skilda karaktärerna. Med karaktärer som är alltifrån starka med stora, tunga attacker till de mer strategiska med snabba, lätta attacker finns det något för alla.

För er som vill läsa mer finns bland annat regelboken och mycket mer här: http://dinogami.com/gunsword-print-and-play-is-here/

Välkommen!

Arrangör: Gunsword - Trigger Discipline ()

Pass
Fre 09:15 - Fre 12:00 : S10
Fre 13:15 - Fre 17:00 : S10
Lör 09:15 - Lör 12:00 : S10
Lör 13:15 - Lör 17:00 : S10


Puerto Rico


Prospector, captain, mayor, trader, settler, craftsman, or builder?
Which roles will you play in the new world? Will you own the most prosperous plantations? Will you build the most valuable buildings?
You have but one goal: achieve the greatest prosperity and highest respect!
This is shown by the player who earns the most victory points?

Turneringen kommer att bestå av två kvalpartier och ett finalparti. Det är bra om du kan reglerna. För att gå till final krävs att du vinner båda dina kvalpartier. Om färre än 4 personer vinner båda sina kvalpartier kommer den/de av spelare som vunnit ett kvalparti och förlorat sitt andra med minst marginal (räknat i procent av vinnarens poäng) också att gå till final. Samtliga partier kommer att spelas med de två regeländringar som föreslås på https://boardgamegeek.com/boardgame/3076/puerto-rico under Community Wiki -> Game Balance Changes. Dessa två regeländringar innebär att Factory och University byter plats så att Factory kostar 8 medan University kostar 7 samt att de spelare som börjar med majs börjar med en färre doubloon.

[b]Medtag av eget spel ger förtur.[b]

Arrangemanget är en turnering

Arrangör: Love & Nicklas Brandefelt ()

Pass
Tors 13:15 - Tors 21:00 : R36
Föranmälan via anmälningssystemet!


Spelutvecklarrummet


Kom och speltesta nya spel under utveckling! Lär dig vad som behövs för att komma igång och göra egna spel.

Arrangör: Spelutvecklarrummet ()

Pass
Tors 09:15 - Tors 13:00 : T2
Tors 13:15 - Tors 17:00 : T2
Tors 17:15 - Tors 21:00 : T2
Fre 09:15 - Fre 13:00 : T2
Fre 13:15 - Fre 17:00 : T2
Fre 17:15 - Fre 21:00 : T2
Lör 09:15 - Lör 13:00 : T2
Lör 13:15 - Lör 17:00 : T2
Lör 17:15 - Lör 21:00 : T2
Sön 09:15 - Sön 13:00 : T2


Stockmarket Schnauzers


Wall street lockar, men har du vad som krävs för att märkas i konkurrensen?

Det är högkonjuktur och företagen står i kö för att introduceras på börsen. Du har kontakterna som kan hjälpa vilket företag som helst att lyckas med det, eller driva företaget i konkurs om det gynnar dig bättre. Du har redan knutit ett litet gäng investerare med mer pengar än erfarenhet till din verksamhet och de kommer göra precis som du säger.

Tyvärr finns det fler aktörer på den här realtivt okontrellerade marknaden, det är dina motspelare.

Vem av er lyckas bäst hantera de rykten och händelser (i form av kort) som hjälper och stjälper företagen?
Vem lyckas bäst använda insiderinformation för att haka på vad andra gör?
Vinnaren kan räkna med ett jobb på Wall Street, förlorarna kan använda de pengar de tjänat i komission på en tidig pension i Bahamas.

Antal spelare är 4-6, korttexter och regler är på engelska.

Spelet är en prototyp, speltiden för ett fullt spel beräknas till 1-2 timmar men en förkortad version kan används för den som bara vill prova lite (och för att få till fler tester).

Arrangör: Stockmarket Schnauzers ()

Pass
Tors 13:15 - Tors 17:00 : T2


Tea Time Productions


Tea Time Productions från Norrköping.
Lokal brädspelstillverkare.

Vi tar med oss några av våra spel, både utgivna samt kommande.
Tribes: Early Civilization, Hungry! och Ski Tour: Biathlon kommer finnas hos oss.
Kom gärna förbi och prata med oss om brädspelsutveckling eller bara för att hänga i en trevlig miljö!
Vi har spel med oss som passar alla! Vill du bygga en civilisation, mata djur eller tävla i skidspåret!?
Är du sugen på att spela något annat så har vi dessutom med oss några spel ur våra privata samlingar som ni gärna får låna och spela hos oss!
Kom och häng med oss!

Arrangör: Tea Time Productions ()

Pass
Fre 09:15 - Fre 13:00 : R44
Fre 13:15 - Fre 17:00 : R44
Fre 17:15 - Fre 21:00 : R44
Fre 21:15 - Lör 01:00 : R44
Lör 09:15 - Lör 13:00 : R44
Lör 13:15 - Lör 17:00 : R44
Lör 17:15 - Lör 21:00 : R44
Lör 21:15 - Sön 01:00 : R44


Terraforming Mars SM


Sverige-mästerskap i Terraforming Mars.
Torneringen kommer bestå av 3 matcher där alla spelar för att kvalificera sig till finalen. Finalen spelas på lördag.

Antal platser: max 25
Anmälan sker i FryxGamesrummet. Man kan anmäla sig ända fram till turnering-start.
Inträde: 20:-

På fredagen kl 13.15 samlas alla som vill vara med och tävla om mästerskapstiteln. Under eftermiddagen och kvällen kommer 3 matcher spelas som kommer avgöra vilka som kommer till final. Vi kommer använda den ännu ej utgivna expansionen "Prelude" till samtliga matcher.

Första matchen sker med grundspelet.
Andra matchen sker med corporate era + kart-expasion (spelarna väljer)
Tredje matchen sker med Corporate era + Venus next.

Eftersom vi tar seriöst på mästerskapstiteln inför vi även en "omdragning" som alla spelare kan använda sig av EN GÅNG UNDER TORNERINGEN. Detta innebär att man kan välja att dra en helt ny starthand och nya företag. Detta får dock bara ske en gång på alla matcher.

Arrangemanget är en turnering

Arrangör: FryxGames ()

Pass
Fre 13:15 - Fre 17:00 : S27
Fre 17:15 - Fre 21:00 : S27


Ticket to Ride SM-kval


Spelplanen består av en karta med städer och järnvägslinjer mellan dessa. Spelet går ut på att muta in dessa järnvägssträckor och på så sätt få sammanhängande sträckor mellan specifika städer.

Ett klurig och rolig spel, som sätter hjärna igång direkt från början av rälsen.

Du har chansen att kvala dig direkt till finalen! Priserna i turneringen sponsras av Enigma Distribution ( http://www.enigmadistribution.com)

Du hittar oss i S.A.R.Z. Spelbar.

Arrangemanget är en turnering

Arrangör: S.A.R.Z. ()

Pass
Tors 13:15 - Tors 17:00 : U-Mikrorum


Turnering i Blokus


Är du duktig på att passa in rätt bit på rätt plats som i pussel eller Tetris? Är du lika duktig om tre andra personer försöker passa in sina bitar på samma utrymme som du? Sätt både dina taktiska och geometriska kunskaper på prov och var med i Spelsällskapet Myrans Blokus-turnering!

Turnering i Blokus: Tävlingen består av två kvalpass och en final. Varje Blokus-match står mellan fyra personer som försöker lägga så många av sina egna brickor som möjligt och samtidigt tränga undan de andra spelarna. Poäng ges för antalet Blokus-bitar man har kvar i slutet av matchen samt hur många andra man lyckas att vinna över. Under kvalomgångarna kommer man att (beroende på antalet medtävlande) spela flera Blokus-matcher medan finalen endast består av en match.

Anmälan sker genom att skriva upp sig på en lista som finns i Spelsällskapet Myrans spelbar.

Tävlingstider:
Kvalpass 1: Torsdag 17:15-21:00
Kvalpass 2: Fredag 17:15-21:00
Finalpass: Lördag 17:15-21:00

Arrangemanget är en turnering

Arrangör: Spelsällskapet Myran Blokus ()

Pass
Tors 17:15 - Tors 21:00 : S11
Fre 17:15 - Fre 21:00 : S11
Lör 13:15 - Lör 17:00 : S11
Lör 17:15 - Lör 21:00 : S11


Arrangemangstyper
Brädspel, Figurspel, Övrigt, Butik, Lajv, Kortspel, Magic - The Gathering, Brädspelbar, Rollspel, Föreläsning