Övrigt

Pixelart


Hej o Välkomna till Pixelart.
Här kan ni få en lugn stund, mindfulness.
Lägga en favoritbild med pärlor.
Har även mini-pärlor & loomband, att pyssla med.
Kostar en slant, från 5kr och uppåt.

Arrangeras av Angelika

 • Tors 10:00 - Tors 22:00
  Sal: S6
 • Fre 10:00 - Fre 22:00
  Sal: S6
 • Lör 10:00 - Lör 22:00
  Sal: S6
 • Sön 10:00 - Sön 12:00
  Sal: S6

  Taggar: Nybörjarvänligt, Övrigt, Workshop


  Röda Goblinens Spelbutik


  Vi är din spelbutik för kortspel, brädspel, figurspel, rollspel samt ett varierat utbud av tillbehör såsom sleeves, leklådor, tärningar, m.m.

  Arrangeras av Röda Goblinens Spelbutik

  • Tors 09:00 - Tors 22:00
   Sal: R27
  • Fre 09:00 - Fre 22:00
   Sal: R27
  • Lör 09:00 - Lör 22:00
   Sal: R27
  • Sön 09:00 - Sön 11:00
   Sal: R27

   Taggar: Brädspel, Butik, Figurspel, Kortspel, Magic: The Gathering, Nybörjarvänligt, Övrigt, Rollspel, Spelbar, Turnering


   Blood on the Clocktower


   Blood on the Clocktower är en historia om ondska, svek och blod. En historia som utspelar sig i den sömniga staden Ravenswood Bluff, där en demon har släppts lös och dödar byborna en efter en. Men demonen kan inte gömma sig för evigt, för bland er finns det modiga och smarta hjältar som kan avslöja den och rädda byn. Eller kanske är det du demonen som lurar era vänner och fiender för att överleva och segra. Vem kan man lita på? Vem är vem? Vem kommer att dö? Det är upp till dig att ta reda på det i detta spel om mord och mysterium, lögner och logik, deduktion och bedrägeri.

   Blood on the clocktower är ett spel om mord och mysterium, lögner och logik, deduktion och bedrägeri för fem till tjugo modiga spelare och en listig berättare1. Det är ett socialt spel som spelas personligen, sittande i en cirkel, där varje spelare får antingen en ‘god’ eller ‘ond’ bricka med sin unika karaktär på den. De goda spelarna delar information för att lösa mysteriet medan de onda spelarna ljuger om vem de är och vad de vet1. Det goda laget vinner om de kan pussla ihop sin kunskap, lita på varandra och avrätta demonen. Det onda laget vinner om demonen kan så misstro, undvika upptäckt och utplåna byn.

   Arrangeras av Pär Jorwén

   • Tors 16:00 - Fre 00:00 (Drop-In spel)
    Sal: P22
   • Fre 16:00 - Lör 00:00 (Drop-In spel)
    Sal: P22
   • Lör 16:00 - Sön 00:00 (Drop-In spel)
    Sal: P22

   Taggar: Brädspel, Lajv, Övrigt


   Linköpings stadsbibliotek


   Linköpings stadsbibliotek arrangerar pop up-bibliotek och spelbar på Lincon!

   Kom och spela spel, låna rollspel eller få reda på vad Linköpings stadsbibliotek har som passar just dig.

   Under fredagen finns biblioteket på plats och har med oss böcker, spel och allt som behövs för att du ska kunna bli låntagare hos oss och fortsätta använda bibliotekets service framöver.

   Arrangeras av Linköpings stadsbibliotek

   • Fre 08:00 - Fre 20:00
    Sal: C4-torget

    Taggar: Brädspel, Övrigt, Rollspel, Spelbar


    Falkenjack Woodcraft


    Vi säljer handgjorda speltillbehör i framförallt trä.

    Arrangeras av Johan Falkenjack

    • Tors 08:00 - Tors 20:00
     Sal: R19
    • Fre 08:00 - Fre 20:00
     Sal: R19
    • Lör 08:00 - Lör 20:00
     Sal: R19

     Taggar: Brädspel, Butik, Kortspel, Övrigt, Rollspel


     Touhou Sweden


     Touhou Sweden är Sveriges Touhou förening. Vi är ett community av personer som är intresserade av indiespelserien Touhou Project från spelutveklaren, kompositören och artisten Oota Junya. Kanske mer känd som ZUN.

     Spelserien har varit aktiv sedan 1996 då det första spelet kom till NEC PC-98. Senare år 2002 kom det första spelet till Windows. Det finns just nu 19 danmaku spel i huvud serien samt ett antal fighting spel och andra danamu spin-off spel. Ett danmaku spel, eller så kallat “bullet hell” är ett top-down shoot-em-up spel som kanske enklast kan liknas det gamla spelet Space Invaders. Fast det händer ganska mycket mer på skärmen samtidigt.

     Kom och besök oss i vårt rum där ni kan testa på ett flertal spel, både officiella och fan-skapade!

     Arrangeras av Touhuo Sweden

     • Ons 22:00 - Tors 00:00
      Sal: S2
     • Tors 10:00 - Fre 00:00
      Sal: S2
     • Fre 10:00 - Lör 00:00
      Sal: S2
     • Lör 10:00 - Sön 00:00
      Sal: S2

     Taggar: Övrigt


     Auktion & Loppis


     Auktion & Loppis
     Sälja
     Vill du bli av med dina gamla spel? Har du något som ligger i en kartong och samlar damm? Överlämna ditt skräp till oss och få en slant för smörjan.
     Köpa
     Kom till LinCons auktion och loppis och upptäck en värld av rariteter som säljs till underpriser. Ingen anar att det som ser ut som lump egentligen är värt tio gånger mer pengar.

     Nyhet!
     år kommer köparna få swisha sin betalning direkt till säljaren! Detta innebär säljaren måste betala avgiften i förväg. För säljare och köpare som har inte har swish, går det fortfarande bra att handla med kontanter.

     Loppis
     På torsdagen kl 10-18 kan du lämna in det du vill sälja på loppisen. Du sätter ett fast pris och vi tar 5 kronor i avgift per pryl. Vi tar emot max 10 prylar på person. Loppisen har sedan öppet fredagen 9-21 och lördag 9-17.

     Auktion
     På torsdagen kl 10-14 kan du lämna in det du vill sälja. Auktionens provision är 10 kronor per utrop. Vi tar emot max 5 prylar per person och 250 totalt. Hör av dig innan om du inte kan komma i tid.

     Senare på torsdagen och under fredagen är det sedan visning av alla prylar. Då kan du, om du inte kan delta på auktionen, komma och lämna skriftliga anbud på det som ska säljas. Alla anbud är givetvis bindande.

     På fredagen kl 18 är själva auktionen. Vi tar emot Swish och kontanter.

     På lördagen ska osålda prylar hämtas ut. Osålda prylar som inte hämtats ut före lördag kl 17 tillfaller auktionen, om inte annat överenskommits.

     Arrangeras av Anders Blom

     • Tors 10:00 - Tors 18:00
      Sal: Colosseum
     • Fre 09:00 - Fre 21:00
      Sal: Colosseum
     • Fre 17:30 - Fre 21:00 (Auktion)
      Sal: C2
     • Lör 10:00 - Lör 17:00
      Sal: Colosseum

      Taggar: Butik, Övrigt


      Two Rooms and a Boom


      Ta en grupp människor – ge dem varsin hemlig roll – dela slumpmässigt in dem i två rum – och lägg till en BOMB!

      Deltagarna får var sin roll som delar in i dem två lag, ett blått och ett rött. Det blå laget har en president, det röda laget en självmordsbombare. Övriga deltagare har också olika specialroller. Spelet pågår sedan i fem tidsbestämda ronder, så att varje spel tar 15 minuter effektiv speltid. Mellan varje rond utses en eller flera deltagare som får byta rum, och efter den femte och sista ronden så kontrolleras om presidenten och självmordsbombaren befinner sig i samma rum, då vinner rött lag, eller om de är i olika rum, då vinner blått lag.

      Under spelet får deltagarna prata med varandra för att försöka lista ut vem som är vem och vilka lag en tillhör. Det är också tillåtet att visa hela eller delar av sitt rollkort för att utbyta information med övriga deltagare. Kanske är du spionen, som springer runt med ”fel” färg på ditt kort och samlar information om motståndarlaget, eller utkastare som kan tvinga personer att byta rum? Det finns också roller som står utanför spelet mellan rött och blått! Du kanske är älskarinnan som vinner spelet genom att vara där presidenten är när femte ronden är över, så länge frun inte är det!

      Drop in – inga förkunskaper behövs – varje spelomgång är 15 minuter effektiv speltid – funkar på grupper mellan 6 och 30 deltagare!

      Arrangeras av Holy Dice

      • Fre 12:00 - Fre 16:00
       Salar: P22, P26
      • Lör 12:00 - Lör 16:00
       Salar: P22, P26

       Taggar: Lajv, Övrigt


       Tebaren


       Mmm, te! Kom förbi för en kopp! Vi har svart, grönt, rökt, rött och den för konventet speciellt framtagna blandningen av te. Eller om du är äventyrlig av dig, prova kannan med nåt av téerna som besökarna valt att få bryggt! Alla får te, en tebar för alla!

       Arrangeras av Jens Carlberg

       • Ons 18:00 - Tors 00:00
        Sal: Colosseum
       • Tors 08:00 - Fre 00:00
        Sal: Colosseum
       • Fre 08:00 - Lör 00:00
        Sal: Colosseum
       • Lör 08:00 - Sön 00:00
        Sal: Colosseum
       • Sön 08:00 - Sön 11:00
        Sal: Colosseum

        Taggar: Övrigt


        Nördquiz


        Bevisa att ni kan mest på LinCon och vinn priser och skryträttigheter under resten av konventet!

        Kom med kompisar eller hitta kamrater på plats för att testa era kunskaper i nörd kategorier så som brädspel, rollspel, tv/dataspel, disney, tv serier, anime o.s.v.

        Varje lag får bestå av max två personer (men det är ok att vara färre), om du inte har en partner men vill ha en så dyk upp 5 minuter innan utsatt tid så parar vi ihop er!

        Ett pris utlovas vinnarna förutom den oändliga äran i att ha vunnit nördquiz 2024 på LinCon!

        Arrangeras av Malin Granqvist Malmberg och Magnus Hansson

        • Fre 10:00 - Fre 14:00
         Sal: C2

         Taggar: Nybörjarvänligt, Övrigt


         Museum: LinCon Genom Tiderna


         Välkommen till en utställning om LinCons historia!

         På denna utställning skapad exklusivt för LinCon 2024 kan du läsa om LinCons historia men även ta del av historiska posters, dokument, props och kuriosa från LinCons 40-åriga historia.

         En museumupplevelse utöver det vanliga helt enkelt!

         Arrangeras av LinCon

         • Ons 18:00 - Sön 11:00
          Sal: Korridor 16

          Taggar: Övrigt


          Doozy of a Day Association


          Doozy of a Day Association eller DDA förkortat är en spelförening med egen lokal i området Johannelund i Linköping. I vår förening så spelas bl.a. brädspel, rollspel, figurspel och TCG (Magic m.fl.).

          Under LinCon kommer vi att arrangera för besökare att prova på Warhammer 40K, testa det senaste heta TCG-spelet Sorcery: Contested Realm, samt hålla en grundkurs i figurmålning!

          En turnering i Sorcery: Contested Realm kommer även hållas. Mer info om det kommer närmare LinCon.

          Kom gärna förbi och prata med oss om du är intresserad utav spel i Linköping!

          Arrangeras av Doozy of a Day Association

          • Tors 12:00 - Tors 18:00
           Sal: R42
          • Fre 12:00 - Fre 18:00
           Sal: R42
          • Lör 12:00 - Lör 18:00
           Sal: R42

          Taggar: Brädspel, Figurspel, Kortspel, Magic: The Gathering, Nybörjarvänligt, Övrigt, Turnering, Workshop


          Maffia


          I den tidigare lugna byn har den onda maffian nästlat sig in och tillbringar nätterna med att skjuta ihjäl oskyldiga bybor. Hjälp till att ta reda på vilka som har något att dölja ...eller är det dig som byn letar efter?


          Maffia är ett intensivt och oerhört roligt spel där fördelar går till folk som är bra på att ljuga och folk som är bra på att genomskåda människors lögner (eller sanningar). Varje spelare blir i hemlighet tilldelad en roll, antingen som den goda bybon eller som den elaka maffian. Sedan är det upp till byborna att ta reda på vilka spelare som är maffia och hänga dem. Men tiden är knapp, varje natt dör en bybo som blir skjuten av maffiosorna. Maffiosorna känner till sina kumpaner, men byborna vet ingenting.

          Låter det roligt? Välkommen till oss och prova Maffia, oavsett om du är en erfaren räv eller en oinvigd bybo.

          Arrangeras av Maffia Sverige

          • Tors 10:00 - Fre 00:00
           Salar: C4, S23
          • Fre 10:00 - Lör 00:00
           Salar: C4, S23
          • Lör 10:00 - Sön 06:00
           Salar: C4, S23

           Taggar: Övrigt


           LiU Game Lounge och tankenötter


           I LiU Game Lounge hittar du ett sammelsurium av luriga tankenötter. Du kan också testa spelen i vår spelbar. Alla med teknisk eller naturvetenskapligt tema.

           Key flower (7.7)
           Power grid (7.8)
           Gizmos (7.4)
           Blink (5.9)
           Set (6.5)
           Patchwork (7.5)
           Caylus 1303 (7.5)
           Robo rally (7.0)
           Cascadia (8.0)
           Ark nova (8.5)

           Du kan också ta en fika med våra ingenjörsstudenter, som också sitter på svaren till tankenötterna.

           Sedan kan det bli en och annan pop-up happening under dagarna.

           Välkommen hit!
           /Linköpings universitet

           Arrangeras av Tekniska fakulteten vid Linköpings universitet

           • Tors 12:00 - Tors 20:00
            Sal: Colosseum
           • Fre 12:00 - Fre 20:00
            Sal: Colosseum

            Taggar: Brädspel, Kortspel, Nybörjarvänligt, Övrigt, Spelbar


            Drakugglan


            Vi är en småländsk återförsäljare av rollspel och tärningar som vi själva tillverkar och säljer under vårt egna varumärke, Agora Dice.

            Arrangeras av Drakugglan

            • Tors 10:00 - Tors 20:00
             Sal: R19
            • Fre 10:00 - Fre 20:00
             Sal: R19
            • Lör 10:00 - Lör 20:00
             Sal: R19

            Taggar: Butik, Nybörjarvänligt, Övrigt, Rollspel


            1521 A Megagame of Noblehouses and War


            Har du någonsin känt att du vill spela ett spel som tv-serien Game of thrones eller The Tudor?
            Detta spel är det verkliga av dessa!
            Det finns till och med en stad som heter Västerås!!!
            I januari 1520 inledde den danske kungen Christian II ett militärt angrepp mot Sverige.
            Kristian ansåg sig ha rätt till den svenska tronen eftersom han av en särskild valförsamling i maj 1499 utsågs till den svensk arvtagare och till den svenska tronen.
            Militärstyrkan bestod av mellan 6 000 och 7 000 man, främst rekryterade legosoldater från Pommern, Brandenburg, Sachsen och Frankrike.
            Sten Sture och de svenska trupperna tog upp ställningar vid Åsunden i Västergötland men tvingades dra sig tillbaka.
            De danska trupperna delades och förflyttades norrut genom Västergötland och Östergötland. Sten Sture dog i början av februari, efter att ha skadats i striden på Åsundens is två veckor tidigare.
            I början av mars erkände det svenska riksrådet Kristian II som svensk kung.
            Sten Stures änka Kristina Nilsdotter (Gyllenstierna), som ledde försvaret av Stockholm, vägrade dock ge upp.
            Kristian II hade inte råd med en långvarig belägring av Stockholm, omgiven av stadsmurar och en stark garnison på Slottet Tre Kronor och var därför angelägen om att nå en uppgörelse med försvararna.

            Försvararna ville ha amnesti för att kapitulera och ett amnestibrev utfärdades av Christian II den 5 september.
            I brevet gav Christian II amnesti till den avlidne Sten Sture, hans änka Kristina Gyllenstierna och alla deras medhjälpare för allt de gjort mot Christian själv och förbundet.
            Kungarna Christian I gjorde en amnesti gällde också allt Sturepartiet gjort mot kyrkan, inklusive rivningen av Stäket.
            Kristina och hennes anhängare fick också garanterat behålla all egendom och förläningar.
            I ett separat brev gavs även amnesti för Stockholms stad.

            Den 7 september överlämnades Stockholms slott till kung Kristian II. Den 1 november i mötet i Stockholm 1520 hyllades Christian som kung och söndagen den 4 november kröntes han till kung av Sverige i Storkyrkan.
            Sen var det fest i 3 dagar och alla svenska försvarare var inbjudna att ta del av det.
            På den sista dagen stängdes dörrarna och danska gardister arresterade de svenska försvararna och de blev resulterade i det som idag kallas för Stockholms blodbad.

            Du kommer att i detta spela spela som de danska eller de överlevande svenska adelshusen som försöker ta tillbaka kronan eller behålla den?
            Det kommer till och med att finnas andra spelare så som en gammal linje av Kalmars unionens kungar från Pommern,
            Hansa ligan och Lubeck.

            Så samla 4-5 kamrater och bilda ett lag som ska ta över kronan och makten!

            Arrangeras av Joakim Skedevik

            • Fre 17:00 - Fre 22:00 (Demo av Mega Game)
             Sal: RG2
            • Lör 09:00 - Lör 16:00
             Sal: Baljan (Kårallen, plan 1)

             Föranmälan via anmälningssystemet

             Taggar: Brädspel, Figurspel, Lajv, Övrigt, Rollspel


             Träffa Sverok


             Kom och träffa Sverok vid vårt bokbord! Här kan du får lära dig vad förbundet jobbar med just nu, och hur du i ditt engagemang kan hjälpa föreningslivet!

             Arrangeras av Evelina Ferbrache

             • Tors 16:00 - Tors 20:00
              Sal: Colosseum
             • Fre 12:00 - Fre 20:00
              Sal: Colosseum
             • Lör 08:00 - Lör 16:00
              Sal: Colosseum

              Taggar: Övrigt


              Podd- och videoinspelningar. På Stacken


              Kompisarna Harry, Edvard, Robert och Christoffer har en uppskattad podd- och youtubekanal om Magic: the Gathering, På Stacken. Vi är unika i att vara den enda aktiva magicpodden på svenska (?) och har sen ett drygt år sen utökat till en youtubekanal. Där publicerar vi bland annat streams och booster openings. Ni hittar oss på facebook, youtube, instagram och där poddar finns, sök bara på "På Stacken!"


              Vi har hållit på sen 2021 och har varit och spelat in på Lincon tidigare (vårt mest lyssnade avsnittet är faktiskt intervjun med Daniel Alström/ Discus). Det året var vi även kommentatorer på SM. I år tänkte vi återigen besöka Lincon. Vi planerar att spela in två avsnitt med lämpliga gäster såväl som lite youtubematerial.

              Arrangeras av Harry Skärlund

              • Fre 16:00 - Fre 20:00
               Sal: Luftrummet (Kårallen, plan 3)
              • Lör 16:00 - Lör 20:00
               Sal: Luftrummet (Kårallen, plan 3)

               Taggar: Övrigt


               Bildutställning Mats Öhrman


               Jag ställer ut diverse bilder med rollspelsanknytning, och utskrifter finns till salu för en billig penning.

               Arrangeras av Mats Öhrman

               • Ons 18:00 - Ons 22:00
                Sal: Korridor 18
               • Tors 10:00 - Tors 22:00
                Sal: Korridor 18
               • Fre 10:00 - Fre 22:00
                Sal: Korridor 18
               • Lör 10:00 - Lör 22:00
                Sal: Korridor 18
               • Sön 10:00 - Sön 12:00
                Sal: Korridor 18

                Taggar: Butik, Övrigt


                Bildutställning Håkan Ackegård


                Jag ställer ut diverse bilder med rollspelsanknytning, och utskrifter finns till salu för en billig penning.

                Arrangeras av Håkan Ackegård

                • Ons 18:00 - Ons 22:00
                 Sal: Korridor 18
                • Tors 10:00 - Tors 21:00
                 Sal: Korridor 18
                • Fre 10:00 - Fre 21:00
                 Sal: Korridor 18
                • Lör 10:00 - Lör 21:00
                 Sal: Korridor 18
                • Sön 10:00 - Sön 11:00
                 Sal: Korridor 18

                 Taggar: Butik, Övrigt


                 Escape the Dungeon


                 Ni tänder ljusen vid er, känner hur mörkret kryper längst väggarna. Efter att ha följt efter en ökänd nekromantiker har ni nu blivit fast i hennes domän, ni måste ta er ut. En stark magisk kraft håller er fast i detta rum och ni måste bryta förtrollningen för att ta er härifrån. Kan ni klara av det eller är ni fast för alltid?
                 Kom och prova på ett Escape Room från Escape House!

                 Har ni vad som krävs för att ta er ut innan er tid är slut?

                 The Dungeon är ett klassiskt Escape Room fyllt av diverse pussel och gåtor. Tillsammans ska ni försöka lösa allt för att ta er ut innan er tid på 25 minuter är slut!

                 Ni bokar er tid på plats, kom till oss och skriv upp er! Är först till kvarn som gäller!

                 Kostnaden att delta är 50 kr/person och detta betalas på plats via swish.

                 Har ni frågor så kom till oss på plats så svarar vi på dem!

                 Arrangeras av Escape House

                 • Fre 08:00 - Fre 20:00
                  Sal: P36
                 • Lör 08:00 - Lör 20:00
                  Sal: P36

                  Taggar: Övrigt


                  Receptionen


                  Incheckning av besökare, information, bagaeinlämning och spelutlåning. Konventets administrativa hjärta

                  Arrangeras av Ola Olsson

                  • Ons 21:00 - Sön 12:00
                   Sal: Colosseum

                   Taggar: Övrigt


                   Arrangemangstaggar
                   Brädspel, Butik, Figurspel, Föreläsning, Författare/Bokförlag, Kortspel, Lajv, Magic: The Gathering, Nybörjarvänligt, Övrigt, Rollspel, Spelbar, Turnering, Workshop