Rollspel

Spellaboratoriets simuleringar och extrapoleringar


Spellaboratoriet genomför kontinuerligt avancerade simuleringar och extrapolationer av olika typer av situationer, händelser och världar (både troliga och otroliga). Hur vi än vrider och vänder finns det alltid nya möjligheter, nya utfall och nya modeller som behöver utvärderas. Våra testledare står alltid redo för ytterligare en simulering.
Vi undrar därför blygsamt men uppriktigt om just du vill vara med på nästa simulering?

Välkommen till vår rollspels drop-in!
Inga erfarenheter krävs, alltid du behöver veta lär våra vana testledare ut till dig.
Antingen kan du komma med en färdig grupp eller ensam ihop om att hitta fler frivilliga.
Ni kan sedan antingen välja någon av våra utplockade modeller, som har viss relation till årets tema, här nedan eller komma fram till något mer passande för just er grupp i samråd med vår testledare.
Vi finns i samma sal som spelbaren Småländska öppna.

Arrangeras av Spellaboratoriet

 • Tors 10:00 - Tors 20:00
  Sal: S15
 • Fre 10:00 - Fre 20:00
  Sal: S15
 • Lör 10:00 - Lör 16:00
  Sal: S15

  Taggar: Rollspel, Nybörjarvänligt


  Sagornas och lägereldarnas tid


  Vi träffas och berättar historier för varandra. Kliv in med oss i sagornas värld en stund, i ett dunkelt rum upplyst endast av levande ljus*. Ta med dig en historia och en kopp te från te-baren och kom och mys. Alla som vill får berätta, eller bara lyssna när någon annan gör det. Enda kravet är att alla berättar fritt utan att ha något nedskrivet.

  Historier med Lincons tema för året uppmuntras extra mycket.

  *På grund av brandsäkerheten är de levande ljusen elektriska.

  Arrangeras av Berättarkvällarna

  • Fre 18:00 - Fre 22:00
   Sal: PG2
  • Lör 18:00 - Lör 22:00
   Sal: PG2

   Taggar: Rollspel, Lajv, Nybörjarvänligt


   Monstra Hominum (Dread)


   "Ringsignalen skär i huvudet och du vaknar med ett ryck. Tack och lov tystnar den och du märker att du inte är hemma. Var är du? Vilka är de andra fem som lika sömnigt och förvirrat ser sig omkring? Huvudet bultar och du börjar försöka minnas vad som hände igår, eller var det i morse. Var är du? Hur kom du hit? Vilka är de andra?"

   Dread är ett tärningslöst rollspelssystem som istället använder ett torn av träklossar för att avgöra framgång eller förlust. Scenariet är specialskrivet för LinCon 2019. Systemet bygger inte på kampanjer där man levlar sin karaktär mellan äventyren utan är ett cinematiskt system där vi tillsammans skapar berättelsen och frågan snarare är vem eller vilka som kan överleva till slutet av scenariot...

   Systemet lämpar sig för en spelgrupp på 3-5 personer som gillar att berätta en historia och tar cirka 4 timmar. Välkommen!

   Arrangeras av Holy Dice

   • Tors 21:00 - Fre 01:00
    Sal: SG1

    Föranmäling via anmälningssystemet

   • Fre 21:00 - Lör 01:00
    Sal: SG1

    Föranmäling via anmälningssystemet

    Taggar: Rollspel


    Leviathan: De-Evolution - Inställt!


    Inställt pågrund av hälsoskäl!

    Arrangeras av Inställt pga Hälsoskäl

      Taggar: Rollspel


      Indierummet


      Är du sugen på att spela rollspel? Då är det bara att komma förbi Indierummet. Vårat utbud av rollspel är kraftigt varierande men majoriteten fokuserar på drama och relationer mellan rollpersonerna. Detta då Indierummet har sitt ursprung Story-now rörelsen. Så oavsett om du är nybörjare eller veteran till hobbyn så är du mer än välkommen in till oss.

      Rekommenderad ålder 12 och uppåt.


      Are you looking forward to playing roleplaygames? Then it's to take a trip to Indierummet. Our range of roleplaying is widely varied, but the majority focus on drama and relationship between the characters. This because Indierummet originates from the Story-Now the movement. So whether you are a beginner or veteran of the hobby, you are more than welcome to join us.

      Recommended age 12 and up.

      Arrangeras av Fredrik Sergler

      • Tors 10:00 - Fre 02:00 (Drop-In Rollspel)
       Sal: Kök PG
      • Fre 10:00 - Lör 02:00 (Drop-In Rollspel)
       Sal: Kök PG
      • Lör 10:00 - Sön 02:00 (Drop-In Rollspel)
       Sal: Kök PG

       Taggar: Spelbar, Rollspel, Nybörjarvänligt


       Tondöd - ett hifi-äventyr till Cyber M/77


       Framtiden är en mörk dystopi. Medan världen gick under isolerade sig människorna i städerna som växte lager på lager. På de nedersta nivåerna lever de fattiga i trängsel och misär, på de övre nivåerna lever megakorporationernas elit i välstånd och lyx.

       Inte sällan söker sig korporationernas produkter ner till marknivå och även om man lever i yttersta misär är det många som skrapar ihop sina sista slantar för ha råd med de senaste prylarna. Till råga på allt närmar sig dagen då HiFixpo äger rum i staden, och de senaste produkterna inom cybernetik, vapenteknik och Hifi kommer att presenteras.

       Dagarna innan expon sker en rad terrorattentat i staden, och rollpersonerna hamnar mitt i dessa attentat. Någon av dem har ett mörkt förflutet och misstänker att hen själv var målet, medan någon annan är övertygad om att korporationerna har något med attentaten att göra. Oavsett anledning har en kedjereaktion startats, och snart kommer något fruktansvärt att hända.

       Cyber M/77 är ett cyberpunkrollspel utgivet av Wilhelm's Games. Spelet är ett klassiskt svenskt rollspel och reglerna är nybörjarvänliga. Spelarna använder färdigskrivna rollpersoner (om man inte vill ha med en rollperson man själv gjort till spelet tidigare). Tärningar och andra tillbehör finns på plats för den som behöver.

       Under varje pass finns det plats för 3-5 spelare.

       Arrangeras av Kristoffer Hermansson

       • Fre 09:00 - Fre 13:00
        Sal: PG2

        Föranmäling via anmälningssystemet

       • Lör 09:00 - Lör 13:00
        Sal: PG2

        Föranmäling via anmälningssystemet

        Taggar: Rollspel, Nybörjarvänligt


        Grudges or Glory (Warhammer Fantasy Roleplay)


        Välgång åt klanen. Styrka åt familjen. Hedern över allt.
        Ända sedan barnsben har du lärt dig att detta är viktigare än allt annat. Till och med viktigare än livet. Men finns det en gräns? Vad är viktigast? Individen eller klanen? Familjen eller hedern?

        Allt började med att din familj valde fel sida i tronföljdskriget. Kungens rättmätige arvinge är död och pretendenten är nu kung.

        Er familj straffades med dödsstraff för familjens fyra yngsta barn. Endast den äldsta av er fem fick leva. Istället för halshuggning valde ni att bli ”slayers”. En ärofull död. Där är ni nu. Ni har tvingats svära eden och lämna ifrån er allt av värde förutom yxa och rustning. Så nu är det dags att börja leta efter hot. Att göra det hedersamma. Att göra det ni tvingats till. Men vissa av er har andra idéer...

        Detta är ett scenario med starkt fokus på karaktärsspel. Fokus är alltså inte på strid eller taktik trots att ni spelar slayer.

        Arrangeras av Pontus Welin

        • Tors 09:00 - Tors 13:00
         Sal: RG3

         Föranmäling via anmälningssystemet

        • Tors 22:00 - Fre 02:00
         Sal: RG3

         Föranmäling via anmälningssystemet

        • Lör 17:00 - Lör 21:00
         Sal: RG3

         Föranmäling via anmälningssystemet

         Taggar: Rollspel, Nybörjarvänligt


         Bläckfisk Förlag


         Bläckfisk Förlag en sammanslutning av idésprutor, drömmare och slitvargar. Vi vill att människor ska känna, skapa berättelser och utforska det okända. Därför inriktar vi oss på att utveckla verktyg för inlevelse, improvisation och gemenskap – vanligtvis i form av rollspel.⁣

         Vår verksamhet riktar sig till de som är nyfikna och lekfulla, till de som vill använda fantasi och interaktion för att undersöka och alstra upplevelser bortom vardagen. Vi skapar för alla som är ungefär som oss, helt enkelt.⁣

         Har du ett eget spel du filar på, eller vill du bara ha någon att prata rollspel med? Kika förbi hos oss!⁣

         Vi visar även upp våra produkter och ger en tjuvkik på kommande spel.

         Arrangeras av Bläckfisk Förlag

         • Tors 09:00 - Tors 21:00
          Sal: R19
         • Fre 09:00 - Fre 21:00
          Sal: R19
         • Lör 09:00 - Lör 21:00
          Sal: R19
         • Sön 09:00 - Sön 13:00
          Sal: R19

         Taggar: Rollspel, Butik, Författare/Bokförlag


         Gemensam Storytelling


         Med inspiration av Harry Potter och Sagan om Ringen skapar vi en berättelse tillsammans.

         Vi använder tärningar, papper och penna. En introduktion till det nyaste Dungeons & Dragons -systemet.

         Spelmetoden är speciellt utvecklad för att kunna börja berättelsen på en gång. Utan att någon behöver vänta. Passar bra för att introducera nybörjare och underhålla veteraner.

         Välkomna!

         Arrangeras av Daniel Johansson

         • Lör 09:00 - Lör 11:00
          Sal: RG2
         • Lör 12:00 - Lör 16:00
          Sal: RG2
         • Lör 18:00 - Lör 22:00
          Sal: RG2

          Taggar: Rollspel, Nybörjarvänligt


          Ovälkomna gäster


          Våren 1915. Väldet Österrike-Ungern har varit i krig sedan Augusti och blivit varse om sina egna tillkortakommanden efter den misslyckade invasionen av Serbien och de stora förlusterna mot Ryssland. För stärka försvaret av riket beslutar ledningen i Wien beslutat att gränslandskap skall övergå till en militär administration under erfarna befäl som inte har tjänst vid fronten.

          Så som det anstår ledningen i Wien har det slutliga valet fallit på lastgamla, konservativa medelmåttan August von Hollwegg und gotha. Tillsammans med familj och medhjälpare skickas han till södra Transsylvanien för att få ordning på regionens administration och försvar. Som både visar sig vara icke-existerande. August och hans medhjälpare har ett digert arbete framför sig. Men en rumänsk invasion är inte det som lokalbefolkningen fruktar...

          "Ovälkomna gäster" är skräckscenario med en humoristisk underton.
          Spelsystem: Call of Cthulhu.
          Spelare: 2-5 spelare.

          Arrangeras av Tom Andersson

          • Tors 18:00 - Fre 02:00
           Sal: PG2

           Föranmäling via anmälningssystemet

           Taggar: Rollspel


           Centuria - Core Function


           Khazar City, capital of the Union. Day or night didn't matter much - the city was always alive. This was also true for the tall corp building, located in the district of Khazan-Kun. The steady light from the lofty windows revealed nothing about what was going to go down here tonight...

           Core Function är ett äventyr för två grupper om 4 spelare. Det utspelar sig i Centuria-världen i Age of Information. Återigen försöker vi oss på ett äventyr med interaktiva grupper likt Dark Streets, Dark Deeds - varmt välkomna!

           Arrangeras av Niclas Ohlsson & Björn Persson

           • Tors 16:00 - Tors 21:30
            Sal: RG3

            Föranmäling via anmälningssystemet

           • Tors 16:00 - Tors 21:30
            Sal: RG2

            Föranmäling via anmälningssystemet

           • Fre 10:00 - Fre 15:30
            Sal: RG3

            Föranmäling via anmälningssystemet

           • Fre 10:00 - Fre 15:30
            Sal: RG2

            Föranmäling via anmälningssystemet

           • Fre 16:30 - Fre 22:00
            Sal: RG3

            Föranmäling via anmälningssystemet

           • Fre 16:30 - Fre 22:00
            Sal: RG2

            Föranmäling via anmälningssystemet

           Taggar: Rollspel


           USCM


           Spela soldater i koloniala marinkåren. SF-rollspel med fokus på action, taktik och skräck.

           Vi kör drop-in under större delen av Lincon, kom förbi vår sal så försöker vi boka in er med nästa dropship som avgår.

           Årets scenario:
           It's the only way to be sure
           En grupp marinkårssoldater skickas på ett uppdrag till den övergivna kolonin LV-7734. Uppgiften är enkel, ni ska genomföra en kärnvapeninsats för att sanera ett ovanligt svårt fall av "bug infestation".

           Hela problemet kan lösas från omloppsbana på en kvart, sen åker ni hemåt igen. En vanlig dag på jobbet alltså. Men det har florerat en hel del rykten om den här kolonin, nästan så att dessa "bugs" börjat få en smått legendarisk status efter den ena historien än mer fantastisk än den andra.

           Lyssna inte på sånt trams. Det mest spännande som kommer hända på det här uppdraget är att ni får hantera skarpa kärnvapen med våra P-5000 Powerloaders, så håll er i skinnet och klanta er inte, det är dyra prylar.

           Arrangeras av Oskar

           • Ons 19:00 - Tors 00:00 (Drop-In Rollspel)
            Sal: RG1
           • Tors 09:00 - Fre 00:00 (Drop-In Rollspel)
            Sal: RG1
           • Fre 09:00 - Lör 00:00 (Drop-In Rollspel)
            Sal: RG1
           • Lör 09:00 - Sön 00:00 (Drop-In Rollspel)
            Sal: RG1

            Taggar: Rollspel


            Mutant Chronicles 3ed


            "I'm changing, and I can feel it. There has been something going on inside my body since I were a kid. I have these odd dreams, and I'm are afraid people will think I'm are corrupted or something. But it's making me stronger, more focused and I can do "things". This is important, I know it is. My dreams tells me so. I can trust my dreams, can't I?"

            Världen är Mutant Chronicles, en Diesel-Punk värld med inslag av skräck och fantasy.
            Spelarna kommer ta på sig rollen som nyblivna fullt utvecklade mutanter, i en värld där allt som inte är "normalt", anses vara kätteri och genast ska förstöras. Inga förkunskaper krävs, men det hjälper lite.

            Dom som deltog 2018 kommer att känna igen sina karaktärer från 2018, då detta äventyr tar vid en kort tid efter det äventyret. För 3-5 spelare.
            Äventyret kommer ta ca: 4tim.

            Arrangeras av Tony Karlström

            • Ons 19:00 - Ons 23:00
             Sal: SG1

             Föranmäling via anmälningssystemet

            • Tors 13:00 - Tors 17:00
             Sal: SG1

             Föranmäling via anmälningssystemet

            • Fre 13:00 - Fre 17:00
             Sal: SG1

             Föranmäling via anmälningssystemet

            • Lör 13:00 - Lör 17:00
             Sal: SG1

             Föranmäling via anmälningssystemet

            Taggar: Rollspel


            Arrangemangstaggar
            Butik, Spelbar, Magic-SM, Rollspel, Workshop, Kortspel, Föreläsning, Turnering, Nybörjarvänligt, Brädspel, Lajv, Figurspel, Övrigt, Magic: The Gathering, Författare/Bokförlag