Funktionär på LinCon

Hej! Vi söker dig som vill hjälpa oss att göra LinCon 2024.

Vi på LinCon behöver hjälp av dig för att kunna arrangera Sveriges bästa spelkonvent! Som funktionär kommer du att hålla igång vår reception, kiosk och sovsalar,  samt ställa upp konventet och städa undan efteråt.

Ta chansen att vara en viktig kugge i hjulet som får LinCon att snurra. Du kommer att få ingå i ett helt fantastiskt arbetslag med andra som uppskattar konvent.

I år fortsätter vi med det nivåbaserade belöningssystemet vi införde förra året.  Det kommer att ske en del förändringar i det nivåbaserade  belöningssystemet för att det ska fungera lite smidigare så håll utkik i mailkorgen om ni redan har hunnit anmäla er som funktionärer. Har man varit funktionär tidigare hamnar man automatiskt på nivå 2! Läs vidare nedan!

Så här fungerar det:

OBS! För att anmäla dig som funktionär behöver du ha ett skapat konto i konventsystemet på app.lincon.se

Anmälan är tillgänglig när du är inloggad på: Funktionärsanmälan

Där får du bland annat uppge vissa kontaktuppgifter och svara på vilka tider och funktionärsområden som passar dig.

När vi fått in din ansökan så kommer vi att försöka lägga in dig i schemat. Inom kort kommer du att få ett svar med mer info om konventet. När konventet närmar sig kommer du också att få ut ett dokument med lite mer detaljerade uppgifter rörande dina arbetsuppgifter så att du kan vara förberedd redan när du kommer till konventet. På så sätt hoppas vi att du kommer att vara mindre vilsen om det är din första gång som funktionär hos oss. Även du som är mer erfaren kommer lättare in i allt med lite uppfriskning.
Vi inväntar med spänning din anmälan!

De olika områdena/stationerna:

Uppack – Hjälp oss på onsdagen att ställa upp konventet. Mycket bärande och byggande av reception, kiosk, kiosk lagret och grillen. Du får något att äta, t.ex. pizza under kvällen.

Slutstäd – Städa alla lokaler efter att konventet är slut. Som en extra bonus för att du hjälper till får du vara med på vår slutstädsmiddag på kvällen samt en slutstädspresent. Du kan också få reseersättning á 300 kr om du bor utanför Östergötlands län.

Uppack och slutstäd räknas inte som ordinarie pass och ger därför inte återbetalning. Du får en funktionärs t-shirt och plastmugg. Du får också närvara på uppacksmiddagen om du ska vara med på uppacket och slutstädsmiddagen om du arbetar slutstäd. För mer info kring dessa kontakta funktionärsansvariga.

Kiosk – Serva våra kunder i kiosken, kassahantering, uppackande av varor, koka kaffe, hacka grönsaker till hamburgare  och övriga relaterade uppgifter.

Grill – Förbereda och grilla hamburgare. Här jobbar du 5 timmars pass.

Receptionen – Det första intrycket av konventet för de flesta. Här ska du checka in deltagare, hjälpa till med att svara på frågor kring konventet och arrangemang, garderob hantering, upphittat-låda samt spelutlåning

Sovsalar – Släppa in behöriga till sovsalarna. Området har 18 årsgräns.

Städ – Hjälpa till att hålla konventet rent och fint. Tömma soptunnor, sopa golv mm. Kanske ett av de viktigaste områdena. Här jobbar du 5 timmars pass.

 

Våra passlängder och belöningar 2023 (uppdateras inför 2024):

Som funktionär får du en rad belöningar, beroende på hur många pass du väljer att arbeta och vilken nivå du har nått. Varje pass är 4 timmar långt förutom på området städ där du arbetar 5 timmar.

Nivå 1: Du har arbetar mindre än 12 timmar och har inte varit funktionär tidigare på LinCon. Du får en funktionärs T-Shirt, en plastmugg, tillgång till personalrum och sovsal, samt mat. I mån av plats får du tillgång till en sovsalsplats i funktionärssovalen annars i den vanliga sovsalen.

Nivå 2: Du har varit funktionär under LinCon 2021 eller 2022 och jobbar minst 12 timmar, alternativt att det är första gången som du är funktionär och arbetar minst 16 timmar. Du får utöver belöningarna på nivå 1 100% tillbaka på inträdet, frukost alla dagar samt en ”perk” såsom en årsspecifik porslinsmugg eller en pin beroende på utbud. 

Nivå 3 A: Du har arbetat mer än 20 timmar under LinCon 2023 men inte varit funktionär tidigare. Du får utöver belöningarna på nivå 1 och 2 möjligheten att uppgradera din förmån till besökar-Tshirt eller en temugg. 

Nivå 3 B: Du har varit funktionär under LinCon 2021/2022 och arbetat 16 timmar eller mer under 2023. Du får utöver belöningarna för Nivå 1 och 2 även ett ”I Level Up LinCon” matkort som du kan få ut mer mat via, samt en förmånsuppgradering som på Nivå 3 A.

Våra passtider (dessa kan komma att förändras):

Alla områden utom grill, städ, uppack och slutstäd:
04:15-08:15
08:15-12:15
12:15-16:15
16:15-20:15
20:15-00:15
00:15-04:15

Första passet på onsdagen börjar 21:15.

Grill:
07:30-12:30 (ej grill)
10:00-15:00
12:00-17:00
15:00-21:00
17:00-22:00

Första passet börjar på Torsdagen 10:00

Kontakt

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss gärna på personal@lincon.se så svarar vi gärna på era frågor!