Lajv

Two Rooms and a Boom


Ta en grupp människor – ge dem varsin hemlig roll – dela slumpmässigt in dem i två rum – och lägg till en BOMB!

Deltagarna får var sin roll som delar in i dem två lag, ett blått och ett rött. Det blå laget har en president, det röda laget en självmordsbombare. Övriga deltagare har också olika specialroller. Spelet pågår sedan i fem tidsbestämda ronder, så att varje spel tar 15 minuter effektiv speltid. Mellan varje rond utses en eller flera deltagare som får byta rum, och efter den femte och sista ronden så kontrolleras om presidenten och självmordsbombaren befinner sig i samma rum, då vinner rött lag, eller om de är i olika rum, då vinner blått lag.

Under spelet får deltagarna prata med varandra för att försöka lista ut vem som är vem och vilka lag en tillhör. Det är också tillåtet att visa hela eller delar av sitt rollkort för att utbyta information med övriga deltagare. Kanske är du spionen, som springer runt med ”fel” färg på ditt kort och samlar information om motståndarlaget, eller utkastare som kan tvinga personer att byta rum? Det finns också roller som står utanför spelet mellan rött och blått! Du kanske är älskarinnan som vinner spelet genom att vara där presidenten är när femte ronden är över, så länge frun inte är det!

Drop in – inga förkunskaper behövs – varje spelomgång är 15 minuter effektiv speltid – funkar på grupper mellan 6 och 30 deltagare!

Arrangeras av Holy Dice

 • Fre 12:00 - Fre 16:00
  Salar: P22, P26
 • Lör 12:00 - Lör 16:00
  Salar: P22, P26

  Taggar: Lajv, Övrigt


  Blood on the Clocktower


  Blood on the Clocktower är en historia om ondska, svek och blod. En historia som utspelar sig i den sömniga staden Ravenswood Bluff, där en demon har släppts lös och dödar byborna en efter en. Men demonen kan inte gömma sig för evigt, för bland er finns det modiga och smarta hjältar som kan avslöja den och rädda byn. Eller kanske är det du demonen som lurar era vänner och fiender för att överleva och segra. Vem kan man lita på? Vem är vem? Vem kommer att dö? Det är upp till dig att ta reda på det i detta spel om mord och mysterium, lögner och logik, deduktion och bedrägeri.

  Blood on the clocktower är ett spel om mord och mysterium, lögner och logik, deduktion och bedrägeri för fem till tjugo modiga spelare och en listig berättare1. Det är ett socialt spel som spelas personligen, sittande i en cirkel, där varje spelare får antingen en ‘god’ eller ‘ond’ bricka med sin unika karaktär på den. De goda spelarna delar information för att lösa mysteriet medan de onda spelarna ljuger om vem de är och vad de vet1. Det goda laget vinner om de kan pussla ihop sin kunskap, lita på varandra och avrätta demonen. Det onda laget vinner om demonen kan så misstro, undvika upptäckt och utplåna byn.

  Arrangeras av Pär Jorwén

  • Tors 16:00 - Fre 00:00 (Drop-In spel)
   Sal: P22
  • Fre 16:00 - Lör 00:00 (Drop-In spel)
   Sal: P22
  • Lör 16:00 - Sön 00:00 (Drop-In spel)
   Sal: P22

  Taggar: Brädspel, Lajv, Övrigt


  1521 A Megagame of Noblehouses and War


  Har du någonsin känt att du vill spela ett spel som tv-serien Game of thrones eller The Tudor?
  Detta spel är det verkliga av dessa!
  Det finns till och med en stad som heter Västerås!!!
  I januari 1520 inledde den danske kungen Christian II ett militärt angrepp mot Sverige.
  Kristian ansåg sig ha rätt till den svenska tronen eftersom han av en särskild valförsamling i maj 1499 utsågs till den svensk arvtagare och till den svenska tronen.
  Militärstyrkan bestod av mellan 6 000 och 7 000 man, främst rekryterade legosoldater från Pommern, Brandenburg, Sachsen och Frankrike.
  Sten Sture och de svenska trupperna tog upp ställningar vid Åsunden i Västergötland men tvingades dra sig tillbaka.
  De danska trupperna delades och förflyttades norrut genom Västergötland och Östergötland. Sten Sture dog i början av februari, efter att ha skadats i striden på Åsundens is två veckor tidigare.
  I början av mars erkände det svenska riksrådet Kristian II som svensk kung.
  Sten Stures änka Kristina Nilsdotter (Gyllenstierna), som ledde försvaret av Stockholm, vägrade dock ge upp.
  Kristian II hade inte råd med en långvarig belägring av Stockholm, omgiven av stadsmurar och en stark garnison på Slottet Tre Kronor och var därför angelägen om att nå en uppgörelse med försvararna.

  Försvararna ville ha amnesti för att kapitulera och ett amnestibrev utfärdades av Christian II den 5 september.
  I brevet gav Christian II amnesti till den avlidne Sten Sture, hans änka Kristina Gyllenstierna och alla deras medhjälpare för allt de gjort mot Christian själv och förbundet.
  Kungarna Christian I gjorde en amnesti gällde också allt Sturepartiet gjort mot kyrkan, inklusive rivningen av Stäket.
  Kristina och hennes anhängare fick också garanterat behålla all egendom och förläningar.
  I ett separat brev gavs även amnesti för Stockholms stad.

  Den 7 september överlämnades Stockholms slott till kung Kristian II. Den 1 november i mötet i Stockholm 1520 hyllades Christian som kung och söndagen den 4 november kröntes han till kung av Sverige i Storkyrkan.
  Sen var det fest i 3 dagar och alla svenska försvarare var inbjudna att ta del av det.
  På den sista dagen stängdes dörrarna och danska gardister arresterade de svenska försvararna och de blev resulterade i det som idag kallas för Stockholms blodbad.

  Du kommer att i detta spela spela som de danska eller de överlevande svenska adelshusen som försöker ta tillbaka kronan eller behålla den?
  Det kommer till och med att finnas andra spelare så som en gammal linje av Kalmars unionens kungar från Pommern,
  Hansa ligan och Lubeck.

  Så samla 4-5 kamrater och bilda ett lag som ska ta över kronan och makten!

  Arrangeras av Joakim Skedevik

  • Fre 17:00 - Fre 22:00 (Demo av Mega Game)
   Sal: RG2
  • Lör 09:00 - Lör 16:00
   Sal: Baljan (Kårallen, plan 1)

   Föranmälan via anmälningssystemet

   Taggar: Brädspel, Figurspel, Lajv, Övrigt, Rollspel


   Arrangemangstaggar
   Brädspel, Butik, Figurspel, Föreläsning, Författare/Bokförlag, Kortspel, Lajv, Magic: The Gathering, Nybörjarvänligt, Övrigt, Rollspel, Spelbar, Turnering, Workshop