Lajv

Laurentius Krönika


En butik för försäljning av Laurentius Krönika

Svensk fantasy fritt baserad på Sveriges äldsta lajvkampanj.

Träffa Stefan Eriksson, författare och pionjär inom svensk lajv.

Arrangeras av Laurentius Krönika

 • Tors 12:00 - Tors 20:00
  Sal: R19
 • Fre 12:00 - Fre 20:00
  Sal: R19
 • Lör 12:00 - Lör 20:00
  Sal: R19
 • Sön 08:00 - Sön 11:00
  Sal: R19

  Taggar: Lajv, Butik, Författare/Bokförlag


  Two Rooms and a Boom


  Ta en grupp människor – ge dem varsin hemlig roll – dela slumpmässigt in dem i två rum – och lägg till en BOMB!

  Deltagarna får var sin roll som delar in i dem två lag, ett blått och ett rött. Det blå laget har en president, det röda laget en självmordsbombare. Övriga deltagare har också olika specialroller. Spelet pågår sedan i fem tidsbestämda ronder, så att varje spel tar 15 minuter effektiv speltid. Mellan varje rond utses en eller flera deltagare som får byta rum, och efter den femte och sista ronden så kontrolleras om presidenten och självmordsbombaren befinner sig i samma rum, då vinner rött lag, eller om de är i olika rum, då vinner blått lag.

  Under spelet får deltagarna prata med varandra för att försöka lista ut vem som är vem och vilka lag en tillhör. Det är också tillåtet att visa hela eller delar av sitt rollkort för att utbyta information med övriga deltagare. Kanske är du spionen, som springer runt med ”fel” färg på ditt kort och samlar information om motståndarlaget, eller utkastare som kan tvinga personer att byta rum? Det finns också roller som står utanför spelet mellan rött och blått! Du kanske är älskarinnan som vinner spelet genom att vara där presidenten är när femte ronden är över, så länge frun inte är det!

  Drop in – inga förkunskaper behövs – varje spelomgång är 15 minuter effektiv speltid vilket gör att vi startar ett nytt spel ungefär var 30:e minut.

  Börjar bli en klassiker på LinCon!

  Arrangeras av Holy Dice

  • Fre 12:00 - Fre 16:00
   Salar: P22, P26
  • Lör 12:00 - Lör 16:00
   Salar: P22, P26

   Taggar: Rollspel, Lajv, Nybörjarvänligt, Övrigt


   Maffia 24/7


   I den tidigare lugna byn har den onda maffian nästlat sig in och tillbringar nätterna med att skjuta ihjäl oskyldiga bybor. Hjälp till att ta reda på vilka som har något att dölja ...eller är det dig som byn letar efter?

   Maffia är ett intensivt och oerhört roligt spel där fördelar går till folk som är bra på att ljuga och folk som är bra på att genomskåda människors lögner (eller sanningar). Varje spelare blir i hemlighet tilldelad en roll, antingen som den goda bybon eller som den elaka maffian. Sedan är det upp till byborna att ta reda på vilka spelare som är maffia och hänga dem. Men tiden är knapp, varje natt dör en bybo som blir skjuten av maffiosorna. Maffiosorna känner till sina kumpaner, men byborna vet ingenting.

   Låter det roligt? Välkommen till oss och prova Maffia, oavsett om du är en erfaren räv eller en oinvigd bybo.

   Arrangeras av Juna Henriksson

   • Tors 12:00 - Fre 00:00
    Sal: C4
   • Tors 22:00 - Fre 07:00
    Sal: R36
   • Fre 00:00 - Lör 00:00
    Sal: C4
   • Fre 22:00 - Lör 07:00
    Sal: R36
   • Lör 00:00 - Sön 00:00
    Sal: C4
   • Lör 22:00 - Sön 07:00
    Sal: S6
   • Sön 00:00 - Sön 11:00
    Sal: C4

    Taggar: Övrigt, Lajv


    Arrangemangstaggar
    Rollspel, Workshop, Kortspel, Turnering, Föreläsning, Nybörjarvänligt, Brädspel, Lajv, Figurspel, Övrigt, Magic: The Gathering, Författare/Bokförlag, Spelbar, Butik