Rollspel

Alice är Försvunnen


Alice är Försvunnen är ett "tyst" rollspel om Alice Törnskogs försvinnande. Alice är en sistaårselev i en gymnasieskola i Erikshamn, en stad på södra norrlandskusten. Under spelet använder spelarna sina telefoner för att skicka textmeddelanden till varandra för att ta reda på vad som hänt Alice.

Spelet pågår under ca 3 timmar där den första timmen handlar om att utmejsla sina karaktärer och forma världen runt dem, samt deras relation till Alice och varandra. Sedan följer 90 minuter av textande för att avslöja Alice öde. Slutligen tar vi en stund att landa tillsammans.

Det finns också möjlighet att genomföra detta helt på engelska. Originalet heter Alice is Missing. https://www.huntersentertainment.com/alice-is-missing
Hela gruppen måste då vara införstådd med det.

Detta är förstås en helt påhittad historia, men då det handlar om en försvunnen tonårsflicka så kan det frammana starka känslor. Det kan också komma upp ämnen som svåra hemförhållanden, sorg, död, våld (sexuellt och icke sexuellt), avundsjuka, svek. Om du är känslig för sådant får du gärna rådfråga oss innan du deltar.

Det är också ett krav att ha med en egen smartphone och laddat ner appen Google Chat. Ta gärna med laddare också.

Arrangeras av Holy Dice

 • Tors 11:00 - Tors 15:00

  Föranmäling via anmälningssystemet

 • Tors 19:00 - Tors 23:00

  Föranmäling via anmälningssystemet

 • Fre 19:00 - Fre 23:00

  Föranmäling via anmälningssystemet

  Taggar: Rollspel


  Vita vidder


  Det är en varm sensommardag 1930 och det norska polarskeppet Ms Bratvaagen glider sakta fram genom Svalbards arkipelag. Ombord finns en besättning med utrustning för säljakt och glaciärstudier, men även en hemlighet vars avslöjande kan rubba Norges ställning till havs. Besättningen har fått i uppdrag att annektera den omtvistade Victoria-ön beläget mellan det norska territoriet och det ryska Franz-Josef land, innan den faller under rysk ägo.

  Som en följd av den varma sommaren tros en passage till den annars otillgängliga Vitön ha öppnats upp och kaptenen har precis gett order om att styra dit för påfyllning av färskvatten. Detta skulle bli en extra bedrift för expeditionen, de första norska kolonisatörerna som satt sina fötter på ön sedan den hittats . Samtidigt börjar mörka moln hopa sig på himlen och vindarna plocka upp.

  Vita vidder är ett skräckscenario skrivet för 3-4 spelare och använde Call of Cthulhu - Sveriges regler.

  Arrangeras av Andreas Granath

  • Ons 17:00 - Ons 23:00

   Föranmäling via anmälningssystemet

  • Tors 15:00 - Tors 19:00

   Föranmäling via anmälningssystemet

   Taggar: Rollspel


   Arrangemangstaggar
   Lajv, Figurspel, Rollspel, Övrigt, Magic: The Gathering, Författare/Bokförlag, Kortspel, Spelbar, Butik, Turnering, Föreläsning, Nybörjarvänligt, Brädspel