Föreläsning

Nils Mattsson Kiöping 1667: den färgsprakande första svenska reseskildringen från Asien


Nils Matsson från Köping reste i över nio år kring södra Asiens kuster. Efter hemkomsten skrev han den första reseskildringen på svenska från dessa trakter, och den trycktes 1667. Boken är full av spännande och bisarra iakttagelser.

Arkeologen Martin Rundkvist har givit ut boken på nytt och sedan gjort en kommenterad översättning till engelska. I föredraget berättar han allmänt om Nils Matssons liv och resor, och drar några av de bästa historierna ur boken.

Arrangeras av Martin Rundkvist

 • Tors 19:00 - Tors 20:00
  Sal: C2

  Taggar: Föreläsning, Nybörjarvänligt


  Entmot 2020


  Alla hjärtligt välkomna! På Entmotet träffas alla spelsugna för att ha skoj. Om du är nyfiken på SBG, kom gärna förbi och titta, snacka och prova på. Under dagen bjuder vi på en rad olika aktiviteter. Du hittar säkert något som passar dig:
  kl 10-21 Vänskapsmatcher och prova på SBG.
  kl 11-13 LotR/Hobbit-loppis
  kl 11-17 LotR-Quiz
  kl 12-18 Battle Companies: Jakten på Gollum
  kl 18-21 Chaos in Arda

  Vänskapsmatcher: Ta med dig din armé på 400-1000pts och spela mot en kompis på något av våra temade-terängbord. Finns det något bättre att rulla tärning, flytta plastgubbar och softa med en kompis. Platser: Ingen föranmälan, men kolla av med arrangör innan ni börjar spela.

  LotR-Quiz: Testa dina kunskaper i Tolkien-Lore 🙂

  LotR-Loppis: Ett perfekt tillfälle att utöka din samling eller passa på att sälja de figurer du inte behöver 🙂 Markera tydligt pris och Swisch/Paypal.

  Jakten på Gollum! Battle Companies (BC) är en skirmish-variant av SBG med narrativet i centrum. Du tar kommandot av en mindre grupp krigare som ger sig ut på jakten efter Gollum! Det verkar förstås inte bättre att både Saurons tjänare och de goda krafterna i Midgård försöker hitta Gollum. Jakten har börjat och tiden är knapp! Det kommer att finnas extra warband för dig som du vill prova på SBG på plats 🙂 BC är ett superkul sätt att spela SBG som kräver ett minimum av figurer.

  Chaos in Arda är en trevlig ice-breaker och ett annorlunda sätt att spela SBG! 400pts per spelare, 3-4 spelare per bord. En omgång. 20 platser.

  Anmälan till BC och Chaos in Arda görs via Messenger/Mejl till Mikael Jansson.

  Arrangeras av Mikael Jansson

  • Fre 09:00 - Lör 01:00
   Salar: U1, U2

  Taggar: Figurspel, Turnering, Nybörjarvänligt, Föreläsning, Övrigt


  Arrangemangstaggar
  Rollspel, Workshop, Kortspel, Föreläsning, Turnering, Nybörjarvänligt, Brädspel, Lajv, Figurspel, Övrigt, Magic: The Gathering, Författare/Bokförlag, Butik, Spelbar