Nyheter


Lincon 2022 karta

Vill du planera in ditt LinCon redan nu så kommer här en praktisk karta och listor på arrangemang per dag som du kan orientera dig kring.

Vi kommer ha kartorna och arrangemangslistorna per respektive dag uppsatta på strategiskt utvalda platser på universitetet så du även kommer veta var du befinner dig på plats

ONSDAG

TORSDAG

FREDAG

LÖRDAG

SÖNDAG

SISTA DAGEN ATT BESTÄLLA MAT FRÅN RESTAURANG LINCON ÄR SÖNDAG 22/5

Vill du kunna avnjuta lunch och middag fredag/lördag med god mat som är hemlagad från grunden upp? Då kan du i vår webshop tillsammans med din anmälan beställa mat från Restaurangen för endast 70kr per måltid.


Burgare kommer gå att köpa på plats löpande men middag och lunch från restaurangen behöver du förköpa vilket du kan göra här: https://app.lincon.se/products/

Observera att sista dagen att beställa är nu på söndag 22/5

Välkommen hem

”Ännu ett LinCon är under konstruktion. I år kommer LinCon att återvända till Linköpings Universitet, där vi en gång för länge sedan fanns.”

Så börjar programfoldern för LinCon… 2003!

Förra årets LinCon var inte det första som rest i tid och rum (och inte heller det första LinCon på Katedralskolan)

Följ med när vi djupdyker i LinCons historia och koppling till Universitetsområdet i detta inlägg!

Allt började året 1984.
Den 9-10 Juni utspelade sig det första LinCon som ägde rum på Ryds Herrgård. Taglinen var ”Rollspelsföreningen Dragon’s Den inbjuder till ett korståg mot ondskan i ett spännande tävlingsscenario för Advanced Dungeons & Dragons!” och man kunde även spela brädspel och det fanns försäljning.

Undertecknad har förgäves letat efter information om deltagarantal/folder eller mer information om detta mytologiska första LinCon men har gått bet. Om du vet mer hör av dig!

Redan året därefter 25 – 27 maj 1985 så intar LinCon Universitetsområdet på Campus Valla för första gången och stannar kvar i nio år till 1994.

1995 är LinCon på en nu bekant lokal, nämligen Katedralskolan i Linköping där LinCon 2021 utspelade sig!

1995-2002 Flyttar LinCon runt mellan Katedralskolan, Anders ljungsted gymnasium och folkungaskolan för att sedan, som vi inledde med, 2003 återvända till Universitetsområdet.

Och där stannar LinCon i hela 16 raka år.

2003 till 2019 formas det moderna LinCon som vi känner igen det idag och hade det inte varit för situationen i omvärlden skulle det ha rullat på 2020 och vidare på Universitetet.

Det blev som det blev – LinCon 2020 ställdes in och LinCon 2021 fick flyttas till hösten och Katedralskolan.

Men 2022 är vi tillbaka.
På kristi-himmelsfärd.
På Universitet där det en gång (nästan) började.

Välkommen hem LinCon 🙂

Vill du nörda ner dig ännu mer i LinCons historia med gamla LinCon folders, scenarion som spelats osv?

https://alexandria.dk/sv/data?conset=100
Finns det folders och scenarion för nästan samtliga gamla LinCon och timmar kan spenderas på att forska i historien och är källan till vår lilla historielektion ovan.

> Vill du köpa biljett till årets LinCon kan du göra det via vår hemsida här: https://app.lincon.se/tickets/

> Vill du få fritt inträde, gratis mat och annat? Då kan du anmäla dig som funktionär till LinCon här: https://app.lincon.se/workers/join/

Kan vara en bild av cykel och utomhus

C-Huset på Linköpings Universitetsområde, där LinCon så många år ägt rum