Nya sovsalar

Vi är nu inne i februari, vilket som vanligt innebär att vi snart kommer öppna upp så att man kan köpa inträde och göra förbeställningar/bokningar!

Fram till anmälningssystemet öppnar har vi i ett antal nyheter och förändringar vi vill informera om. Saker som kan vara bra eller trevligt att veta när man anmäler sig och gör förbokningar. Först ut av dessa är en ändring gällande sovsalarna.

Besökarnas sovsalar har i år flyttat från C- huset till Hus Terra. Detta innebär vissa skillnader från de senaste åren som kan vara trevligt att känna till när man bokar.

Först och främst innebär det att vi kommer kunna erbjuda sovplats till betydligt fler, då de nya lokalerna har plats för straxt under 500 sovande. Det innebär också att alla konventets sovplatser är tillgängliga dygnet runt och att de som sover i Terra får närmare till duscharna (som även i år är i Campushallen – mer info finns här) än tidigare.

Det innebär även att sovplatserna inte längre är i samma byggnad som konventet och att man därför måste gå en liten bit för att komma till dem (ca 1 000m). Hus Terra har även avsevärt mycket större salar en C- huset. Det innebär att du som övernattar i sovsal får räkna med att det är betydligt fler (kan bli över 100) som sover i samma sovsal som du jämfört med tidigare år.

Och det innebär givetvis även att vi får fler salar i C- huset att ha arrangemang i! Detta har varit en drivande faktor bakom ändringen, i kombination med att universitetet har infört nya regler för övernattning (som hade begränsat antal platser vi kunde ha erbjudit i C- huset betänkligt).

Priset är så klart det samma som tidigare år, det vill säga 50kr per sovplats.

Vi hoppas att ni ska trivas i era nya sovsalar!

EDIT*
 
Arrangemangsgrupp låter även meddela att det ska försöka få in en familjesovsal och en sal för personer som av olika anledningar behöver sova närmare konventet i C- huset. Vi återkommer med mer information när de har gjort en första salsplanering. Går det att få fram så blir platserna av förklarliga skäl begränsade.